ΚΟΣΜΟΣ

Κυκλοφόρησε το βιβλίο για τον Τσε Γκεβάρα

Κυκλοφόρησε το βιβλίο για τον Τσε Γκεβάρα
Το βιβλίο «Ημερολόγιο ενός Μαχητή», ένα ημερολόγιο γραμμένο από τον γεννημένο στην Αργεντινή Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, κυκλοφόρησε στην Αβάνα. Το ημερολόγιο...

Το βιβλίο «Ημερολόγιο ενός Μαχητή», ένα ημερολόγιο γραμμένο από τον γεννημένο στην Αργεντινή Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, κυκλοφόρησε στην Αβάνα.

Το ημερολόγιο, που κυκλοφορεί για πρώτη φορά, περιλαμβάνει στιγμές του ένοπλου αγώνα στην Κούβα και εκδίδεται από τον Οίκο Ocean Press.

Ουσιαστικά το βιβλίο περιλαμβάνει τις εμπειρίες του Τσε στην ορεινή κουβανική περιοχή της Σιέρα Μαέστρα (1956-58) λίγο πριν από τον θρίαμβο, στις αρχές του 1959, της Κουβανικής Επανάστασης με ηγέτη τον Φιντέλ Κάστρο.

Διάφορα ημερολόγια του Τσε που έχουν δημοσιευτεί προγενέστερα όπως τα πολύ γνωστά «Ημερολόγια της μοτοσυκλέτας» αναφέρονται στις περιοδείες του σε διάφορα μέρη σε όλη τη Λατινική Αμερική όπου εργάστηκε ως ψυχίατρος πριν φτάσει στην Κούβα.

Η παρουσίαση του «Ημερολόγιου ενός Μαχητή» έγινε χθες, ημέρα που εάν ζούσε ο Τσε (1928-1967) θα έκλεινε τα 83 χρόνια του.