ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Λιβύη

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Λιβύη
Τουλάχιστον δύο αντάρτες έχασαν τη ζωή τους από τις μάχες που ξέσπασαν μεταξύ των κανταφικών δυνάμεων και των αντικαθεστωτικών, 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της...

Τουλάχιστον δύο αντάρτες έχασαν τη ζωή τους από τις μάχες που ξέσπασαν μεταξύ των κανταφικών δυνάμεων και των αντικαθεστωτικών, 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης στη Λιβύη, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για βαριές απώλειες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων.


Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου των ανταρτών στο BBC, οι αντάρτες επιχειρούν να φτάσουν στην Τρίπολη και οι μάχες έγιναν στα περίχωρα της στρατηγικής σημασίας πόλης, την Μπίρ αλ Γκανάμ.


Χθες η κυβέρνηση της Λιβύης επανέλαβε την πρότασή της για εκλογές προκειμένου να αποφασίσει ο λαός για το εάν ο Καντάφι θα παραμείνει στην εξουσία.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραήμ, δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Τρίπολη ότι η κυβέρνηση προτείνει μια περίοδο διεξαγωγής εθνικού διαλόγου και στη συνέχεια εκλογές τις οποίες θα επιβλέπουν τα Ηνωμένα Έθνη και η Αφρικανική Ένωση.


Την ίδια ώρα, ο Μουαμάρ Καντάφι συμφώνησε χθες να απέχει από τις όποιες συνομιλίες που έχουν στόχο τον τερματισμό της κρίσης στη Λιβύη.