ΚΟΣΜΟΣ

Δεν ανησυχεί ο Έρογλου

Δεν ανησυχεί ο Έρογλου
«Χωρίς ανησυχία» μεταβαίνει στην Γενεύη Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου για την τριμερή συνάντηση, την Πέμπτη, με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τον...

«Χωρίς ανησυχία» μεταβαίνει στην Γενεύη Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου για την τριμερή συνάντηση, την Πέμπτη, με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά «ενεργεί πάντοτε με ειλικρίνεια και υποβάλλει προτάσεις που ικανοποιούν αμφότερες τις πλευρές» δήλωσε ο κ. Έρογλου ο οποίος βρίσκεται στην Άγκυρα, όπου χθες συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και σήμερα θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι πρέπει να επιτευχθεί λύση το αργότερο έως το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Σε ερώτηση κατά πόσο η τουρκική πλευρά έχει εναλλακτικό σχέδιο βήτα, είπε ότι δεν είναι η ώρα για τέτοια συζήτηση και ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες με την ελπίδα επίτευξης συμφωνίας.