ΚΟΣΜΟΣ

Νέα μήνυση στον Στρος Καν για σεξουαλική επίθεση

Νέα μήνυση στον Στρος Καν για σεξουαλική επίθεση
Συνεχείς ανατροπές και εξελίξεις φέρνει η πολύκροτη υπόθεση του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

Συνεχείς ανατροπές και εξελίξεις φέρνει η πολύκροτη υπόθεση του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

Η συγγραφές Τριστάν Μπανόν κατέθεσε στο Παρίσι μήνυση για απόπειρα βιασμού της από τον Γάλλο πολιτικό.

Η 32χρονη συγγραφέας υποστηρίζει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον Στρος Καν στη διάρκεια του 2003 μέσα σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, στο οποίο έπαιρνε από το στέλεχος των Σοσιαλιστών συνέντευξη, προετοιμάζοντας ένα μυθιστόρημά της.

Εν τω μεταξύ η καμαριέρα, που κατηγορεί τον Στρος Καν για σεξουαλική επίθεση μήνυσε την εφημερίδα New York Post και πέντε από τους δημοσιογράφους της για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή δημοσίευμα της ισχυριζόταν πως η 32χρονη ήταν πόρνη.

Η μετανάστης από τη Γουινέα κατηγόρησε την Post για τη δημοσίευση δυσφημιστικών άρθρων μεταξύ 2-4 Ιουλίου "σε μια προφανή απεγνωσμένη προσπάθεια να ενισχύσει τις ταχέως βυθιζόμενες πωλήσεις της".

Με τη μήνυση, η οποία κατατέθηκε σε δικαστήριο του Μπρονξ, ζητεί αποζημιώσεις που θα καθοριστούν στη δίκη για τα άρθρα, που όπως είπε, η Post γνώριζε ότι ήταν ψευδή ή θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ήταν ψευδή πριν δημοσιευτούν.

Την Παρασκευή, οι εισαγγελείς αμφισβήτησαν την αξιοπιστία της γυναίκας αυτής για μια σειρά από ψέματα σχετικά με το παρελθόν της, συμπεριλαμβανομένης μιας ψεύτικης ιστορίας περί ομαδικού βιασμού που υπέστη, και αναφέρεται στην αίτηση της για χορήγηση ασύλου από τις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:Αποσύρονται οι κατηγορίες κατά του Στρος Καν