ΚΟΣΜΟΣ

Υπέκλεπταν μηνύματα 13χρονης που δολοφονήθηκε!

Υπέκλεπταν μηνύματα  13χρονης που δολοφονήθηκε!
Στο επίκεντρο ενός σκανδάλου βρίσκεται για άλλη μια φορά η...

Στο επίκεντρο ενός σκανδάλου βρίσκεται για άλλη μια φορά η βρετανική εφημερίδα ταμπλόιντ The News of the World, η οποία ανήκει στον μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοκ.

Σύμφωνα με μήνυση που κατατέθηκε κατά της εφημερίδας, το 2002 υπέκλεψε τηλεφωνικά μηνύματα μίας 13χρονης, η οποία είχε απαχθεί και στη συνέχεια βρέθηκε νεκρή.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 13χρονης Μίλι Ντάουλερ, Μάρκ Λιούις, ανακοινώνοντας ότι οι γονείς του θύματος υπέβαλλαν μήνυση κατά της εφημερίδας, δήλωσε: «Η σύγχυση προστίθεται στην τραγωδία όταν μαθαίνει κανείς ότι η NotW δεν έδειξε ίχνος ανθρωπιάς σε μία τόσο τραγική στιγμή».

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «The Guardian», η υποκλοπή έγινε μετά την εξαφάνιση της Μίλι Ντάουλερ κι ενώ η αστυνομία την αναζητούσε.

Συγκεκριμένα, ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, που εργαζόταν για την NotW, υπέκλεψε τηλεφωνικά μηνύματα της Μίλι Ντάουλερ.

Μάλιστα, έσβησε κάποια μηνύματα ώστε να υπάρχει χώρος στον τηλεφωνητή της.

Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειάς του, ήταν να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η 13χρονη ήταν ζωντανή.

Η υπόθεση με την υποκλοπή των τηλεφωνικών μηνυμάτων της 13χρονης προκάλεσαν την παρέμβαση του

πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος ζήτησε από την αστυνομία να ερευνήσει άμεσα το θέμα, δηλώνοντας:

«Αυτό που διάβασα στις εφημερίδες είναι πάρα πολύ σοκαριστικό. Αν (οι κατηγορίες) είναι αληθινές πρόκειται για μία πραγματικά αποτρόπαια πράξη.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα εναντίον της NotW για την υποκλοπή τηλεφωνικών μηνυμάτων προσωπικοτήτων και πολιτικών έχει ξεκινήσει από το 2005.

Ήδη, τρεις δημοσιογράφοι της εφημερίδας έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, ενώ για τον ίδιο λόγο αναγκάστηκε να παραιτηθεί ο διευθυντής επικοινωνίας του Κάμερον, Άντι Κόλσον, ο οποίος ήταν αρχισυντάκτης της εφημερίδας «The News of the World» όταν έγιναν οι υποκλοπές.

Όσο για το δολοφόνο της Μίλλι, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για ακόμη έξι επιθέσεις, κρίθηκε ένοχος την προηγούμενη εβδομάδα για τη δολοφονία της 13χρονης.