ΚΟΣΜΟΣ

Νέα αυτοκτονία στο εργοστάσιο της Foxconn

Νέα αυτοκτονία στο εργοστάσιο της Foxconn
Στο κύμα αυτοκτονιών εργαζομένων της εταιρείας Foxconn στην Κίνα το 2010, ήρθε να προστεθεί μία ακόμα ενός 21χρονου...

Στο κύμα αυτοκτονιών εργαζομένων της εταιρείας Foxconn στην Κίνα το 2010, ήρθε να προστεθεί μία ακόμα ενός 21χρονου, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κινεζικό Τύπο.

Πρόκειται για έναν άνδρα που είχε αρχίσει να εργάζεται την 27η Ιουνίου, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο στην επαρχία Σένζιεν.

Ο νεαρός βρέθηκε χθες νεκρός, σύμφωνα με την εφημερίδα Economic Times του Χονγκ Κονγκ η οποία επικαλείται ένα στέλεχος της επιχείρησης.

Η αυτοκτονία, σύμφωνα με την εφημερίδα Commercial Times της Ταϊβάν, δεν πιστεύεται πως οφείλεται στις πιέσεις οι οποίες του ασκούνταν στο εργασιακό του περιβάλλον. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το θάνατό του.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, τουλάχιστον 13 εργαζόμενοι της Foxconn αυτοκτόνησαν εξαιτίας των σκληρών συνθηκών εργασίας στο εργοστάσιο, που αναλαμβάνει την παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών για λογαριασμό επιχειρήσεων-γιγάντων όπως οι Apple, Sony και Nokia.

Μετά το κύμα των αυτοκτονιών η επιχείρηση είχε ανακοινώσει την αύξηση κατά περίπου 70% των μισθών στα κινεζικά εργοστάσιά της, οι συνθήκες εργασίας στα οποία έχουν καταγγελθεί από ανεξάρτητες οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.