ΚΟΣΜΟΣ

Έκλεψε μάνα και γιαγιά για λόγους εκδίκησης!

Έκλεψε μάνα και γιαγιά για λόγους εκδίκησης!
Η καρδιά της μάνας συγχώρεσε την κόρη, που «ξετίναξε» τις πιστωτικές κάρτες...

Η καρδιά της μάνας συγχώρεσε την κόρη που «ξετίναξε» τις πιστωτικές κάρτες της ίδιας και της γιαγιάς της. Ωστόσο, ο δικαστής δεν θέλησε να δείξει την παραμικρή επιείκια, καθώς σχημάτισε την άποψη, ότι η πράξη της κατηγορουμένης ήταν μια «αποφασισμένη ατιμία».

Από την πλευρά της, η 26χρονη Lucy Harris υποστήριξε ότι « μάδησε» τη μητέρα και τη γιαγιά της - κατάφερε να ξοδέψει συνολικά 38.000 στερλίνες σε αεροπορικά ταξίδια, ρούχα, έπιπλα και θεατρικές παραστάσεις- για λόγους εκδίκησης. Ήθελε να τιμωρήσει τη μητέρα της, επειδή δεν της είπε πόσο άρρωστος ήταν ο πατέρας της, πριν πεθάνει από λευχαιμία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κόρη υποστήριζε ότι είχε αποφοιτησει από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, χωρίς αυτό να αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, είχε σχεδόν αδειάσει τις πιστωτικές κάρτες και έφθασε ακόμη και στο σημείο να επιχειρήσει βάλει νέα υποθήκη στο σπίτι της οικογένειας, διεκδικώντας 360.000 στερλίνες.

Λίγο πριν εκδοθεί η απόφαση η μητέρα, με επιστολή της στο δικαστήριο ζήτησε επιιείκια για το παιδί της αναφέροντας: « Θέλω να σας ικετεύσω να δείξετε έλεος με το να μην την καταδικάσετε σε ποινή που θα πρέπει να την εκτίσει στη φυλακή .

Την έχω συγχωρέσει για τις πράξεις της, οι οποίες νομίζω ότι ειναι αποτέλεσμα του θανάτου του συζύγου μου. Έτσι νομίζω ότι προσπάθησε να αντιμετωπίσει την απώλεια του αγαπημένου της πατέρα. Καταλαβαίνει ότι έχει καταστρέψει τη ζωή της.»

Ωστόσο, ο δικαστής Michael Mettyear δεν λύγισε από τις παρακλήσεις της μητέρας. Όπως αναφέρει η Daily Mail καταδίκασε την κατηγορουμένη σε φυλάκιση 9 μηνών λέγοντας: «Μέσα σε πέντε χρόνια, ενήργησες με αποφασιστικό τρόπο και σκόπιμα.

Είσαι εξπέρ στη χειραγώγηση και κατάφερες να να κερδίσεις με τρόπο αθέμιτο από την οικογένειά σου μεγάλα χρηματικά ποσά και προσπάθησες να πάρεις και άλλα. Δεν δέχομαι ότι όλα οφείλονταν στο θάνατο του πατέρα σου. Τα όσα διέπραξες ήταν απολύτως κατακριτέα.»