ΚΟΣΜΟΣ

Επιδρομές του ΝΑΤΟ στα σύνορα με Τυνησία φοβάται η Τρίπολη

Επιδρομές του ΝΑΤΟ στα σύνορα με Τυνησία φοβάται η Τρίπολη
Ανησυχία προκαλούν στην Τρίπολη οι πληροφορίες πως το ΝΑΤΟ σχεδιάζει επιδρομές στην πόλη Ρας Ζεντίρ...

Ανησυχία προκαλούν στην Τρίπολη οι πληροφορίες πως το ΝΑΤΟ σχεδιάζει επιδρομές στην πόλη Ρας Ζεντίρ, στα σύνορα ανάμεσα στη Λιβύη και την Τυνησία, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για μια προέλαση των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, δήλωσε ο Μούσα Ιμπραχίμ, εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης.

«Έχουμε πληροφορίες ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει εντατικούς βομβαρδισμούς στο μεθοριακό σημείο ελέγχου του Ρας Ζεντίρ για να δώσει την ευκαιρία σε ένοπλες συμμορίες (αντικυβερνητικές δυνάμεις), ορισμένες από τις οποίες σταθμεύουν στην τυνησιακή πλευρά, να εισέλθουν στο λιβυκό έδαφος», υποστήριξε ο Μούσα.

Ο Λίβυος εκπρόσωπος χαρακτήρισε τις προθέσεις του ΝΑΤΟ «πολύ επικίνδυνες» και προειδοποίησε ότι αυτό το σημείο ελέγχου είναι ένα πέρασμα για «χιλιάδες Λίβυους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά».

«Εάν το ΝΑΤΟ το βομβαρδίσει θα διαπράξει μια νέα σφαγή», τόνισε ο Μούσα υπογραμμίζοντας ότι αυτή θα είναι μια "παράνομη πράξη".

Ο Μούσα κάλεσε «τις διεθνείς οργανώσεις και τα ΜΜΕ να παρέμβουν και να αποκαλύψουν τις συνωμοσίες κατά του λιβυκού λαού».