ΚΟΣΜΟΣ

Απειλείται η Ειρήνη στη Γάζα

Απειλείται η Ειρήνη στη Γάζα
Έξι νεκροί είναι ο απολογισμός από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Ράφα, στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας…

Έξι νεκροί είναι ο απολογισμός από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Ράφα, στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας.

Νωρίτερα, είχε σημειωθεί τριπλή αιματηρή επίθεση σε ισραηλινό έδαφος, κοντά στην πόλη Εϊλάτ, την οποία το Ισραήλ απέδωσε σε ένοπλες οργανώσεις που δρουν στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών επειγόντων περιστατικών της Χαμάς, Άντχαμ Αμπού Σελμίγια, σε δηλώσεις του τόνισε:

«Η σιωνιστική επιδρομή κατά ενός σπιτιού στη Ράφα προκάλεσε το θάνατο έξι μαρτύρων».

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε επιδρομή σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και σημείωσε ότι «είχε στόχο μαχητές της PRC».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τόνισε: «Αν οι τρομοκρατικές οργανώσεις πιστεύουν ότι μπορούν να τραυματίζουν τους συμπολίτες μας χωρίς να απαντάμε κάνουν λάθος. Το Ισραήλ θα τους κάνει να καταβάλουν πολύ βαρύ τίμημα.

Έχω θέσει μια αρχή: όταν επιτίθενται σε Ισραηλινούς, εμείς θα απαντάμε αμέσως και με ισχύ. Αυτή η αρχή εφαρμόστηκε σήμερα. Αυτοί που έδωσαν εντολή για τις σημερινές επιθέσεις, είναι ήδη νεκροί».

Νωρίτερα, ο λευκός Οίκος είχε καταδικάσει την τριπλή αιματηρή επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος του Μπάρακ Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ, είχε δηλώσει: «Καταδικάζουμε με τους πλέον απερίφραστους όρους τις βάρβαρες σημερινές επιθέσεις στο νότιο Ισραήλ.

Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στα θύματα, στις οικογένειές τους και στους συγγενείς τους και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι ενωμένες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και ελπίζουμε ότι οι δράστες αυτής της επίθεσης θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης γρήγορα».