ΚΟΣΜΟΣ

Την κάλεσαν για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα

Την κάλεσαν για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα
Η Αούνγκ Σαν Σου Κι, ηγετικό στέλεχος της Αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ, αναμένεται σήμερα στην πρωτεύουσα Ναϊπιτάου, ύστερα από επίσημη πρόσκληση του...

Η Αούνγκ Σαν Σου Κι, ηγετικό στέλεχος της Αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ, αναμένεται σήμερα στην πρωτεύουσα Ναϊπιτάου, ύστερα από επίσημη πρόσκληση του καθεστώτος, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της στη διεθνή κοινότητα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου της κυβέρνησης.

Η Σου Κι, η οποία απελευθερώθηκε από την κατ' οίκον κράτηση τον Νοέμβριο, πρόκειται να συμμετάσχει αυτό το Σαββατοκύριακο σε ένα οικονομικό φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχει επίσης ο νέος πρόεδρος Τάιν Σάιν, δήλωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Είναι πιθανή μια συνάντηση μεταξύ τους», πρόσθεσε.

Πηγές στους κόλπους του «Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία», του κόμματος της Σου Κι που διαλύθηκε, επιβεβαίωσαν πως αναχώρησε οδικώς σήμερα το πρωί από τη Ρανγκούν για ένα ταξίδι οργανωμένο από τις Αρχές. Το καθεστώς είχε ζητήσει από τη νομπελίστρια της Ειρήνης τον Ιούνιο, μέσω της επίσημης εφημερίδας «Νέο Φως της Μιανμάρ», να σταματήσει τις πολιτικές δραστηριότητες, αλλά φαίνεται πως έκτοτε έχει αλλάξει στρατηγική.

Η Σου Κι συνάντησε δύο φορές αυτές τις τελευταίες εβδομάδες έναν υπουργό της νέας «πολιτικής» κυβέρνησης, η οποία υποσχέθηκε την περασμένη Παρασκευή ότι θα συνεχίσει το διάλογο μαζί της.