ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερος ο Ινδός ακτιβιστής Χαζάρε

Ελεύθερος ο Ινδός ακτιβιστής Χαζάρε
Βγήκε σήμερα από τη φυλακή ο Ινδός ακτιβιστής, Άννα Χαζάρε, που μάχεται κατά της διαφθοράς, βγήκε σήμερα από τη φυλακή για να πραγματοποιήσει απεργία...

Βγήκε σήμερα από τη φυλακή ο Ινδός ακτιβιστής, Άννα Χαζάρε, που μάχεται κατά της διαφθοράς, βγήκε σήμερα από τη φυλακή για να πραγματοποιήσει απεργία πείνας στην πρωτεύουσα.


Η ινδική κυβέρνηση υποχώρησε μπροστά στις μεγάλες διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν σ' όλη τη χώρα και επέτρεψε στον Χαζάρε να πραγματοποιήσει μια 15ήμερη απεργία πείνας.

Ο 74χρονος ακτιβιστής συνελήφθη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και στη συνέχεια διατάχθηκε η απελευθέρωσή του, καθώς είχε αρνηθεί να βγει από τη φυλακή μέχρι η κυβέρνηση να του επιτρέψει να πραγματοποιήσει δημοσίως την απεργία του με αίτημα να καταστεί αυστηρότερο ένα νομοσχέδιο κατά της διαφθοράς που βρίσκεται υπό εξέταση.

Ο Χαζάρε βγήκε από τη φυλακή Τιχάρ υπό της επευφημίες χιλιάδων οπαδών του. Η αποφυλάκισή του αναμεταδόθηκε ζωντανά σ' όλη την Ινδία. Μόλις πέρασε την πύλη της φυλακής, ύψωσε το χέρι του στον αέρα και φώναξε "Νίκη στη Μητέρα Ινδία", πριν ανοίξει δρόμο ανάμεσα στο πλήθος και επιβιβαστεί σ' ένα φορτηγό διακοσμημένο με σημαίες. Οπαδοί του φώναζαν "όλη η χώρα είναι Άννα".

Ένας βοηθός του Χαζάρε είπε ότι ο ακτιβιστής θα πάει πρώτα σε ένα μνημείο του Μαχάτμα Γκάντι και αργότερα θα μεταβεί σε υπαίθριο χώρο στο κέντρο του Δελχί όπου υποστηρικτές του κάνουν τις τελευταίες προετοιμασίες για την απεργία πείνας του.