ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Σταθερή μετάβαση της εξουσίας στη Λιβύη

Κίνα: Σταθερή μετάβαση της εξουσίας στη Λιβύη
Να υπάρξει σταθερή μεταβίβαση της εξουσίας στη Λιβύη ζήτησε η Κίνα και τόνισε πως βρίσκεται σε επαφή με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο. Η Κίνα "σέβεται...

Να υπάρξει σταθερή μεταβίβαση της εξουσίας στη Λιβύη ζήτησε η Κίνα και τόνισε πως βρίσκεται σε επαφή με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.

Η Κίνα "σέβεται την επιλογή του λιβυκού λαού και ελπίζει σε μια σταθερή μεταβίβαση της εξουσίας", δήλωσε ο Μάο Ζαοσού, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

"Πάντα θεωρούσαμε σημαντικό το ρόλο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στην επίλυση των προβλημάτων της Λιβύης και διατηρήσαμε επαφή με αυτό", υπογράμμισε.

"Ελπίζουμε ότι η μελλοντική κυβέρνηση θα υιοθετήσει αποτελεσματικά μέτρα για να φέρει κοντά τις δυνάμεις των διαφορετικών πλευρών ώστε να αποκατασταθεί η κοινωνική τάξη το συντομότερο δυνατόν.

Η Κίνα ελπίζει να παίξει ενεργό ρόλο στην ανοικοδόμηση της Λιβύης, επισήμανε εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της χώρας.

Ο Σεν Ντανιανγκ έκανε έκκληση για σταθερότητα στη χώρα και τόνισε πως όποιος και αν αναλάβει την εξουσία στη Λιβύη θα πρέπει να εξετάσει τις απαιτήσεις της αγοράς και τα οικονομικά συμφέροντα.

Νωρίτερα, ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γιανγκ Τζιετσί υπογράμμισε στον ΓΓ του ΟΗΕ πως το Πεκίνο επιθυμεί τον συντονισμό της ανάμιξης της διεθνούς κοινότητας στη μεταπολεμική Λιβύη να αναλάβουν όργανα όπως τα Ηνωμένα Έθνη αντί για τις δυτικές κυβερνήσεις.