ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο σοκ: Άμαχοι τρέχουν να σωθούν από τα πυρά του συριακού στρατού

Βίντεο σοκ: Άμαχοι τρέχουν να σωθούν από τα πυρά του συριακού στρατού
Βροχή από σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας δέχονται άμαχοι - Εκατόμβη νεκρών αποδείχτηκε και ο ιερός μήνας...

Εκατόμβη νεκρών αποδείχτηκε και ο ιερός μήνας των μουσουλμάνων, το Ραμαζάνι, για τους πολίτες της Συρίας. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συνολικά 473 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, από την 1η Αυγούστου έως και τις 29 του ίδιου μήνα, οπότε και ολοκληρώθηκε το Ραμαζάνι.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται 360 άμαχοι και 113 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου, που εδρεύει στη Βρετανία.

Στους νεκρούς, επίσης, βρίσκονται 25 άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, 14 γυναίκες και 28 άτομα που πέθαναν ενώ κρατούνταν ή από τα βασανιστήρια που υπέστησαν, η πλειοψηφία τους στην επαρχία Χομς, προσθέτει η μη κυβερνητική οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

Η επαρχία Χομς αποτέλεσε και σήμερα το επίκεντρο επιχειρήσεων των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού. Στο βίντεο που ακολουθεί, οι διαδηλωτές φαίνονται στα αμοντάριστα πλάνα, που τρέχουν να καλυφθούν από τη βροχή των πυρών, των πιστών στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ δυνάμεων ασφαλείας.