ΚΟΣΜΟΣ

Ταραχές στην Τυνησία

Ταραχές στην Τυνησία
Απαγόρευση κυκλοφορίας επέβαλαν οι αρχές της Τυνησίας στην πόλη Ντουζ, καθώς οι βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ ομάδων...

Απαγόρευση κυκλοφορίας επέβαλαν οι αρχές της Τυνησίας στην πόλη Ντουζ, καθώς οι βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ ομάδων νεαρών προκάλεσαν το θάνατο μιας γυναίκας και πολλούς ακόμα τραυματισμούς.

Ο αριθμός των τραυματιών δεν έχει διευκρινιστεί από το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας, όμως το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TAP μετέδωσε ότι περίπου 30 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Ντουζ, περίπου 488 χλμ. νότια της Τύνιδας.

Η νεαρή γυναίκα σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν στρατιώτες άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων πολιτών που συμμετείχαν σε οδομαχίες σε μια κοντινή πόλη, την Σμπέιτλα, όπως δήλωσαν κάτοικοί της και αξιωματούχοι.

Ο λόγος που ξέσπασαν τα αρχικά επεισόδια δεν είναι σαφής. Ορισμένοι κάτοικοι επέρριψαν την ευθύνη σε υποστηρικτές του ανατραπέντος πρώην προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, υποστηρίζοντας πως προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη Συντακτικής Συνέλευσης στα τέλη του Οκτωβρίου.