ΚΟΣΜΟΣ

Έληξε η ομηρία της 12χρονης στο Σίδνεϊ

Έληξε η ομηρία της 12χρονης στο Σίδνεϊ
Με την επέμβαση της αστυνομίας και την απελευθέρωση του 12χρονου κοριτσιού έληξε η ομηρία διάρκειας 12 ωρών, στο Σίδνεϊ...

Με την επέμβαση της αστυνομίας και την απελευθέρωση του 12χρονου κοριτσιού έληξε η ομηρία διάρκειας 12 ωρών, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Το κορίτσι κρατούσε σε νομικό γραφείο στο Σίδνεϊ ένας 52χρονος άνδρας, που ισχυριζόταν ότι ήταν ο πατέρας του, με την απειλή ότι μέσα στο σακίδιό του έχει κρύψει μια βόμβα.

Η αστυνομία δεν αποκλείει η υπόθεση να συνδέεται με δικαστική διαμάχη του άνδρα για την κηδεμονία του παιδιού.

«Οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν και φθάσαμε σε ένα στάδιο όπου έπρεπε να επέμβουμε», είπε στους δημοσιογράφους ο βοηθός του επικεφαλής της αστυνομίας, Ντένις Κλίφορντ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας συνελήφθη και το παιδί επιβιβάστηκε σε ασθενοφόρο που ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο και πρόσθεσε ότι οι πυροτεχνουργοί εξακολουθούν να εξετάζουν το σακίδιο του άνδρα για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού.

«Το κορίτσι είναι πολύ αναστατωμένο και δείχνει θλιμμένο, το οποίο είναι κατανοητό, αλλά κατά τα άλλα είναι σώο και αβλαβές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία αν το κορίτσι είναι κόρη του 52χρονου, όμως σύμφωνα με δημοσιογράφο του Sky TV, το κορίτσι φώναξε: «Αυτός είναι ο πατέρας μου!» τη στιγμή που απομακρυνόταν από την περιοχή.