ΚΟΣΜΟΣ

Η βία παραμένει στη Συρία

Η βία παραμένει στη Συρία
Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σήμερα στη Συρία, στις επιχειρήσεις καταστολής των δυνάμεων ασφαλείας...

Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σήμερα στη Συρία, στις επιχειρήσεις καταστολής των δυνάμεων ασφαλείας, παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, κάλεσε ξανά τον πρόεδρο της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ, να λάβει «τολμηρά και αποφασιστικά μέτρα προτού να είναι πολύ αργά».

Στην επαρχία Χομς, βρέθηκαν πέντε πτώματα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς δεν ήταν δυνατή η αναγνώρισή τους, ανέφερε στέλεχος της αντιπολίτευσης.

Άλλοι δύο άνθρωποι, εκ των οποίων ένας έφηβος, σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν στην περιοχή Ραστάν στα περίχωρα της πόλης Χομς από τα πυρά του στρατού που βρισκόταν σε κοντινό σημείο ελέγχου, κατήγγειλε επίσης το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι άνθρωποι αυτοί κατευθύνονταν στη δουλειά τους, όταν δυνάμεις του συριακού στρατού άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Την ίδια ώρα στο προάστιο Ζαμάλκα της Δαμασκού, οι γονείς ενός νεαρού παρέλαβαν τη σορό του γιου τους, ο οποίος είχε τραυματιστεί και συλληφθεί την Παρασκευή σε αντικυβερνητική διαδήλωση.