ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σάλεχ δεν θα επιστρέψει στην Υεμένη

Ο Σάλεχ δεν θα επιστρέψει στην Υεμένη
Στη Σαουδική Αραβία θα παραμείνει ο πρόεδρος της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, παραδίδοντας την εξουσία στον αντιπρόεδρό του...

Στη Σαουδική Αραβία θα παραμείνει ο πρόεδρος της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, παραδίδοντας την εξουσία στον αντιπρόεδρό του μέσα σε 10 ημέρες, δήλωσε δυτικός διπλωμάτης στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο Σάλεχ βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, από τον Ιούνιο και αναρρώνει από τα τραύματα που υπέστη στην επίθεση εναντίον ενός από τα παλάτια του στη Σαναά.

«Επιτεύχθηκε μια συμφωνία με τον Σάλεχ, με την διαμεσολάβηση Σαουδαράβων, η οποία προβλέπει ότι ο πρόεδρος της Υεμένης θα υπογράψει την μεταβίβαση της εξουσίας στον αντιπρόεδρό του Άμπντο Ράμπο Μανσούρ Χάντι μέσα σε δέκα ημέρες», ανέφερε ο διπλωμάτης, ο οποίος εδρεύει στο Λίβανο και ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Επίσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει, την Πέμπτη, πως διαπίστωσε πως υπάρχουν «ενθαρρυντικές ενδείξεις» τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά την εφαρμογή μιας συμφωνίας πολιτικής μετάβασης.

Από την αρχή των διαδηλώσεων στην Υεμένη, τουλάχιστον 450 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί εξαιτίας της κυβερνητικής καταστολής, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.