ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Τους καταδίκασαν 20 χρόνια μετά

Ινδία: Τους καταδίκασαν 20 χρόνια μετά
Δικαστήριο στη νότια Ινδία έκρινε χθες ένοχους 269 αστυνομικούς και δασοφύλακες για εγκληματικές ενέργειες σε περισσότερους από 100 ανθρώπους...

Δικαστήριο στη νότια Ινδία έκρινε χθες ένοχους 269 αστυνομικούς και δασοφύλακες για εγκληματικές ενέργειες σε περισσότερους από 100 ανθρώπους της κάστας Νταλίτ το 1992, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, «Hindustan Times».


Όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για θηριωδίες σε βάρος των Ντάλιτ και οι 17 από αυτούς καταδικάστηκαν επίσης για βιασμό, σύμφωνα με την εφημερίδα Hindustan Times. Από τους καταδικασθέντες, οι 100 ήταν αστυνομικοί και οι 155 δασοφύλακες. Άλλοι 54 κατηγορούμενοι έχουν πεθάνει στο μεταξύ, αφού η δίκη κράτησε πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, τον Ιούνιο του 1992 οι κατηγορούμενοι πραγματοποίησαν επιδρομή στο χωριό Βατσάτι, στο νότιο ομόσπονδο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού, ύστερα από τις καταγγελίες για παράνομη διακίνηση σανταλόξυλου. Στη διάρκεια παραμονής τους εκεί προχώρησαν στον άγριο ξυλοδαρμό 100 χωρικών και στη σεξουαλική κακοποίηση 18 γυναικών. Μάλιστα, πολλά από τα θύματα εμφανίστηκαν στο δικαστήριο.

Οι ακρότητες σε βάρος των Νταλίτ είναι αρκετά συχνές στην Ινδία, παρόλο που οι διακρίσεις εις βάρος τους έχουν καταργηθεί με νόμο εδώ και περίπου μισό αιώνα. Σε ορισμένες περιοχές της ασιατικής χώρας τα χωριά τους έχουν περιμετρικά μια νοητή γραμμή την οποία απαγορεύεται να περάσουν καθώς έτσι θα «μολύνουν» το έδαφος που κατέχουν οι ανώτερες κάστες...