ΚΟΣΜΟΣ

Στη Βουλγαρία η πρόεδρος της Βραζιλίας

Στη Βουλγαρία η πρόεδρος της Βραζιλίας
Τη Βουλγαρία, τη χώρα στην οποία γεννήθηκε ο πατέρας της, επισκέπτεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ...

Τη Βουλγαρία, τη χώρα στην οποία γεννήθηκε ο πατέρας της, επισκέπτεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη Βουλγαρία, αποδεχόμενη πρόσκληση του Βούλγαρου ομολόγου της Γκεόργκι Παρβάνοφ, σύμφωνα με το Sofia News Agency.

Η Ντίλμα Ρούσεφ είναι η πρώτη πρόεδρος της Βραζιλίας που επισκέπτεται τη Βουλγαρία από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, πριν από 50 χρόνια.

Η κ. Ρούσεφ, η οποία θα συνοδεύεται από επιχειρηματική αντιπροσωπεία της χώρας της, θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος παρέστη και στην τελετή ορκωμοσίας της τον περασμένο Ιανουάριο.

Η Ντίλμα Βάνα Ρούσεφ γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1947 στο Μπέλο Οριζόντε. Ο πατέρας της Πέταρ Ρούσεφ ήταν μετανάστης από τη Βουλγαρία, δικηγόρος και η μητέρα της, Ντίλμα Σίλμα δασκάλα από τη Βραζιλία.