ΚΟΣΜΟΣ

«Αισιόδοξος» ο Ράσμουσεν για το Αφγανιστάν

«Αισιόδοξος» ο Ράσμουσεν για το Αφγανιστάν
«Αισιόδοξος» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φόγκ Ράσμουσεν, για την πλήρη μεταβίβαση της ασφάλειας στο Αφγανιστάν...

«Αισιόδοξος» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φόγκ Ράσμουσεν, για την πλήρη μεταβίβαση της ασφάλειας στο Αφγανιστάν στις τοπικές δυνάμεις, έως το 2014.

Ταυτόχρονα, όμως, τόνισε ότι ακόμα μένουν «πολλά να γίνουν» για την εκπαίδευση της τοπικής αστυνομίας.

Ο Ράσμουσεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βουκουρέστι, υπενθύμισε ότι οι αφγανικές δυνάμεις έχουν ήδη την ευθύνη της ασφάλειας σε επτά επαρχίες όπου «ζει το 25% του αφγανικού πληθυσμού».

«Περιμένω ο πρόεδρος Καρζάι να ανακοινώσει το προσεχές στάδιο της διαδικασίας μεταβίβασης αργότερα εντός του μηνός», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Επίσης, είπε ότι «οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας καθίστανται όλο και πιο ικανές ποσοτικά και ποιοτικά» και ότι «διαχειρίστηκαν πρόσφατα περιστατικά κατά τρόπο εξαιρετικό».

Η διαδικασία μεταβίβασης προβλέπει ότι οι τοπικές δυνάμεις θα έχουν αναλάβει την ευθύνη της ασφάλειας έως το 2014, έτος που θα συμπέσει με την ολοκλήρωση της αποχώρησης των μάχιμων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν που βρίσκεται σε πόλεμο τα τελευταία 10 χρόνια.