ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά

Βενιζέλος: Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά

Έκκληση για εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες απεργίες και καταλήψεις λέγοντας: «Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά και το μέλλον του λαού. Άλλο το αγωνίζομαι και άλλο το βιάζω».

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις για την οικονομία ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ θα οδηγήσει σε εξαθλίωση και πρόσθεσε: «Το θέμα δεν είναι Γερμανοί ή Φινλανδοί. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς εδώ μέσα. Το παιχνίδι παίζεται εδώ μέσα. Όμως κάποιοι παίζουν με τη φωτιά... Νομίζουν μπορούμε να φερόμαστε όπως 2008 ή 2009. Παίζουν με το μέλλον του λαού... θυσιάζουν την κοινή λογική στο βωμό φτηνών κομματικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι απεργίες και οι καταλήψεις συνθέτουν εικόνα ανομίας και πρόσθεσε: «Η κρατική μηχανή πρέπει να δουλέψει. Δεν μπορεί να γίνεται κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αυτά είναι αμφισβήτηση της καρδιάς της δημοκρατίας».