ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό σε αγώνα βόλεϊ στο Μεξικό

Μακελειό σε αγώνα βόλεϊ στο Μεξικό

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στην πόλη Κουλιακάν στο Μεξικό όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους, την ώρα που παρακολουθούσαν έναν αγώνα ερασιτεχνικού βόλεϊ.

«Δέκα ένοπλοι άνδρες που επέβαιναν σε πολλά αυτοκίνητα άνοιξαν πυρ εναντίον περίπου 20 ανθρώπων που παρακολουθούσαν έναν αγώνα ερασιτεχνικού βόλεϊ σε μία συνοικία της Κουλιακάν», δήλωσε η αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με διάφορους αυτόπτες μάρτυρες οι ένοπλοι επέστρεψαν στο σημείο του μακελειού για να εμποδίσουν τους άνδρες των σωστικών συνεργείων να προσφέρουν βοήθεια στα θύματα.

Το Σιναλόα είναι ένα από τα κρατίδια του Μεξικού που πλήττονται περισσότερο από την εγκληματικότητα των καρτέλ ναρκωτικών. Τα τελευταία πέντε χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η στρατιωτική επιχείρηση καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών, η μεξικανική κυβέρνηση αποδίδει στα καρτέλ ναρκωτικών περίπου 45.000 δολοφονίες το χρόνο σε όλη τη χώρα.

Το κρατίδιο Σιναλόα είναι προπύργιο του πλέον καταζητούμενου στο Μεξικό εμπόρου ναρκωτικών, του Χοακίν "Ελ Τσάπο" Γκούζμαν. Ο δισεκατομμυριούχος Γκούζμαν, επικεφαλής του καρτέλ της Σιναλόα, κατατάχθηκε στη λίστα με τους πιο ισχυρούς άνδρες στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, γεγονός που αύξησε την πίεση στην μεξικανική κυβέρνηση να τον συλλάβει.