ΚΟΣΜΟΣ

Νέος κύκλος αίματος στη Λωρίδα της Γάζας

Νέος κύκλος αίματος στη Λωρίδα της Γάζας

Τα αεροπορικά πλήγματα των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας παλαιστίνιος, να τραυματιστούν τρεις και να αγνοείται ένας, όπως ανέφεραν ιατρικές πηγές.

Οι επιδρομές κατέστρεψαν ολοσχερώς ένα κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα, προκαλώντας διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Το θύμα ήταν μέλος μιας μονάδας που είναι αρμόδια για την «ναυτική ασφάλεια», ανέφεραν οι παλαιστινιακές πηγές.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε την επίθεση, λέγοντας πως ένα «αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας επιτέθηκε σε ένα κέντρο τρομοκρατικής δραστηριότητας σε αντίποινα για την εκτόξευση μιας ρουκέτας» εναντίον του Ισραήλ.

Νωρίτερα, χθες το απόγευμα, μια ρουκέτα είχε εκτοξευθεί από τη Λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές.

Τα νέα επεισόδια βίας παραβιάζουν την εύθραυστη εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και τις ένοπλες παλαιστινιακές παρατάξεις που επιτεύχθηκε με την διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, έπειτα από μια έξαρση της αιματοχυσίας στα τέλη Οκτωβρίου, όταν είχαν σκοτωθεί 13 άνθρωποι, 12 Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός.