ΚΟΣΜΟΣ

Θύμα αστυνομικής βίας μια γυναίκα στην Τουρκία

Θύμα αστυνομικής βίας μια γυναίκα στην Τουρκία

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία, ένα βίντεο που δείχνει δυο αστυνομικούς να χτυπούν μια γυναίκα στη Σμύρνη.

Όπως μετέδωσε η Hurriyet daily news, το βίντεο δείχνει δύο αστυνομικούς να χτυπούν την 37χρονη Φεβζίγιε Κεντζίζ, την ώρα που ένας άλλος αξιωματικός, που φορά στολή, τους παρακολουθεί.

Οι τρεις αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι η γυναίκα αντιστάθηκε. Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, η γυναίκα συνελήφθη σε μια αίθουσα μουσικής, που επισκέφθηκε μαζί με τον άνδρα της, την κόρη της και άλλους συγγενείς, τον Ιούλιο.

Οι τρεις αστυνομικοί πήγαν στο χώρο για να διενεργήσουν ελέγχους ταυτότητας. Ο σύζυγος της 37χρονης είχε μαζί του την ταυτότητα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες βγήκε εκτός του κτιρίου για να πάρει από το αυτοκίνητο την ταυτότητά της.

Όταν η Κεντζίζ ζήτησε από έναν αστυνομικό να περιμένει το σύζυγό της, τότε ένας άλλος της επιτέθηκε. Η γυναίκα καταγγέλλει ότι χτυπήθηκε στο δρόμο προς το αστυνομικό τμήμα, όπου οι αστυνομικοί την έβαλαν σε ένα κλειστό χώρο και την χτύπησαν, ενώ φορούσε χειροπέδες και σερνόταν στο πάτωμα.

Η δίκη των αστυνομικών έχει οριστεί για τις 15 Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί ότι αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης εκτιμούν ότι από το 2005 και μετά, τα κρούσματα αστυνομικής βίας στη χώρα έχουν αυξηθεί.