ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Υπάρχει μέλλον για το Alter;

Υπάρχει μέλλον για το Alter;

Δεν ξέρω αν θα γίνει ή όχι δεκτό το αίτημα του Alter για υπαγωγή στο άρθρο 99 στις 15 Ιουνίου. Δεν ξέρω αν ακόμη και τότε, θα καταφέρει ο σταθμός να επιβιώσει. Δεν γνωρίζω υπό ποιές συνθήκες θα δεχτούν οι μεγαλοπιστωτές του καναλιού "κούρεμα" ή "επιμήκυνση" των χρεών του. Δεν έχω καμία ενημέρωση για το ποιός ή ποιοί επενδυτές βρίσκονται πίσω από το fund Argo. Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα χρειαστεί το τηλεοπτικό τοπίο για να καθαρίσει από την "τοξική σκόνη" που θα σηκωθεί στην περίπτωση που το Alter καταρρεύσει.

Ξέρω όμως δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι όποιο σχέδιο εξυγίανσης κι αν εφαρμοστεί, ένας τηλεοπτικός σταθμός δεν μπορεί να επιβιώσει -ειδικά στις παρούσες οικονομικές συνθήκες- αν δεν έχει αξιοπρεπή νούμερα τηλεθέασης! Συνεπώς, κάθε συζήτηση για το μέλλον του Alter, βασίζεται σε μία ικανή και αναγκαία συνθήκη: να βγει άμεσα ο σταθμός στον "αέρα" και να πέσουμε όλοι με τα μούτρα στη δουλειά μήπως και καταφέρουμε να απογειώσουμε ένα "αεροπλάνο" που βρίσκεται ήδη στον γκρεμό.

Δεύτερον, ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στο Alter, έχουμε την θέληση να παλέψουμε και να προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μαζί, γιατί οι περισσότεροι αγαπάμε και "πονάμε" το σταθμό σαν "δεύτερο σπίτι μας" (όσο για κάποιες συντεχνιακές ανοησίες που με ενημέρωσαν ότι ακούγονται τον τελευταίο καιρό με την λογική επτάχρονων παιδιών "μπορούμε να βγάλουμε τον σταθμό χωρίς εσάς" δεν έχει νόημα να τις σχολιάσουμε- όλοι αυτοί είναι καταδικασμένοι να βουλιάξουν στην αφέλειά τους!).

Συνεπώς, στην ερώτηση "έχει μέλλον το Alter" η δική μου απάντηση είναι πως για να το μάθουμε πρέπει:

1) να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοί του
2) να ξαναβγεί στον τηλεοπτικό "αέρα"
3) όχι απλώς να εκπέμπει "ζωντανό" πρόγραμμα αλλά να διεκδικήσει δυναμικά μία ισχυρή θέση στον πίνακα των τηλεθεάσεων!

Αν δεν συμβούν και τα τρία αυτά μαζί, τότε φοβάμαι πως οι πιθανότητες επιβίωσης του, είναι μηδενικές.

Όσο για το πού θα βρεθούν τα χρήματα, ΟΛΟΙ όσοι δημιούργησαν το πρόβλημα και όσοι "τρέμουν" την κατάρρευση του Alter (μέτοχοι, διοίκηση, διαφημιστές, μεγαλοτραπεζίτες), ας αποδεχτούν επιτέλους τη μία και μοναδική λύση: ήρθε η ώρα από τα εκατομμύρια που τόσα χρόνια "μαζί τα φάγανε" οδηγώντας το σταθμό στην καταστροφή, να δώσουν ένα -ελαχιστότατο- μέρος για να πληρώσουν τους εργαζόμενους και να βγει ο σταθμός στον αέρα. Ίσως έτσι έχουν μία ελπίδα να σωθούν από όσα εφιαλτικά τους περιμένουν στην περίπτωση που το Alter κλείσει!