ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Αποστολή εξετελέσθη για την κυβέρνηση!

Αποστολή εξετελέσθη για την κυβέρνηση!

Την περασμένη Παρασκευή, όταν έγραψα σε αυτήν εδώ τη στήλη το άρθρο με τίτλο "Μας εφαρμόζουν το δόγμα του Σοκ", δεν δίστασα ούτε λεπτό για τον επίλογό του:

"Σοφή συνταγή εξ ου και οι τελευταίες κραυγές για άρνηση ΔΝΤ και Κομισιόν να μας δώσουν την 5η δόση του δανείου, οπότε τον Ιούλιο δεν θα έχουμε να φάμε, καθώς θα υπάρξει στάση πληρωμών και συντάξεων. Εκτός κι αν είμαστε υπάκουα παιδιά και εφαρμόσουμε αγόγγυστα τα σκληρά τους μέτρα.

Επειδή όμως, δεν είμαστε λωτοφάγοι, ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή η τρομακτική απειλή δεν έχει αντίκρισμα γιατί δεν συμφέρει ΔΝΤ και Κομισιόν για τον εξής πολύ απλό λόγο: εάν δεν έχει λεφτά η Ελλάδα να ζήσει και να πληρώσει τα δάνειά της, ολόκληρο το σύστημα του ευρώ καταρρέει, η τοξικότητα της ελληνικής οικονομίας αυτομάτως μεταβιβάζεται στις οικονομίες χωρών που δανείζουν την Ελλάδα και άρα δεν έχουν κανένα λόγο να μας αφήσουν να πτωχεύσουμε. Η δόση του δανείου λοιπόν, θα δοθεί και το Δόγμα του Σοκ δεν πρέπει να μας μετατρέπει σ’ ένα λαό τρομαγμένων και άβουλων όντων".

Άκουσα πολλά σχόλια για την θέση μου αυτή. Ακόμη και άνθρωποι που γνωρίζουν την οικονομική και πολιτική κατάσταση πολύ καλά, με "επίπληξαν" για την "αισιοδοξία"μου. Κάποιοι μάλιστα μου είπαν με απόλυτη σιγουριά ότι οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο την Κυριακή 26 Ιουνίου για να μην "σκάσει η χρεοκοπία στα χέρια του ΠΑΣΟΚ".

Οχι, δεν είμαι πιο έξυπνος ή πιο ενημερωμένος από εκείνους που έβλεπαν χρεοκοπία, εκλογές, κατάρρευση...

Ως δημοσιογράφος όμως, είμαι σίγουρα για δύο πράγματα:

1. Ελεύθερος να λέω και γράφω αυτό που πιστεύω, χωρίς να ακολουθώ "γραμμή" που λέει "τρομάξτε τους για να τους φανούν λιγότερο οδυνηρά τα μέτρα"

2. Ανεξάρτητος από κομματικά ή άλλα συμφέροντα, ώστε να περιμένω πότε θα φύγουν αυτοί για να έρθουν οι επόμενοι και να με "βολέψουν".

Οπως όλα δείχνουν η 5η δόση τελικά θα δοθεί στην Ελλάδα. Η χρεοκοπία για την ώρα απομακρύνεται. Τα ανταλλάγματα όμως θα είναι τόσο μεγάλα που μάλλον θα ξεπεράσουν και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις. Κι εμείς, τρομαγμένοι για το "τέλος που ήταν προ των πυλών" θα πρέπει να τους πούμε και "ευχαριστώ" που δεν μας άφησαν να πτωχεύσουμε.

Η αποστολή της κυβέρνησης εξετελέσθη!

Διαβάστε επίσης: Μας εφαρμόζουν το Δόγμα του Σοκ