ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Μας παίρνουν την πατρίδα…

Μας παίρνουν την πατρίδα…

Μ’ ένα απέραντο, ξεδιάντροπο κυνισμό, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενημέρωσε τη διεθνή κοινή γνώμη ότι «η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, θα περιοριστεί δραστικά».

Δηλαδή τι θα μας πάρουν επιτέλους; Νησιά; Θάλασσα; Παραλίες; Πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά μας;

Χάνουμε την πατρίδα σύντροφοι, όσο κι αν αυτό ακούγεται εθνικιστικό για τους δήθεν αριστερούς και κουλτουριάρηδες.

Τα κοράκια έρχονται να αρπάξουν. Είναι οι βαφτισμένοι ως «τεχνοκράτες – ευρωσύμβουλοι», που θα εγκατασταθούν σε όλα τα υπουργεία για να ελέγχουν, να απαιτούν, να θυμίζουν ότι γίναμε το κράτος - μπανανία της Ευρώπης.

Είναι οι δύο εκπρόσωποι της Κομισιόν που τοποθετούνται στο Ταμείο Εκποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, ένα είδος «νταβατζήδων» στο ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας.

Είναι οι άνθρωποι μιας αμφιλεγόμενης υπηρεσίας της Γερμανίας με το όνομα Treuhand (Τρόιχαντ), που είχε αναλάβει τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, πουλώντας 14.000 ανατολικογερμανικές επιχειρήσεις μεταξύ 1990-1994.

Αυτήν την εταιρεία μας προτείνει ο κ. Γιούνκερ και γι’ αυτό μιλάει για περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας.

Μας κλέβουν την πατρίδα σύντροφοι! Έτσι απλά και δραματικά, όπως σας στο λέω, χωρίς φανφάρες και πολιτικούς βερμπαλισμούς.