ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Κράτος μπουρδέλο

Κράτος μπουρδέλο

Θέλετε να το κάνουμε πιο κομψό;

Ωραία: Κράτος Οίκος ανοχής. Ναι, μιλάω γι΄ αυτό που ονομάζεται Ελληνικό κράτος, αυτό το υδροκέφαλο τέρας που είναι ανίκανο:

  1. Να μαζέψει τους φόρους που πρέπει να πληρώσουμε όλοι μας. Το ανακοίνωσε προχθές ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής και μας άφησε ξερούς: «Οι Ελληνικές Εφορίες δεν έχουν κάνει κανένα έλεγχο είσπραξης εσόδων για το 2009 και δεν έχουν εισπραχθεί ακόμα και τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων από το 1995 (ένα κονδύλι που αγγίζει τα 26.878.973 ευρώ)».
  2. Ένα κράτος – τέρας που είναι ανίκανο να προχωρήσει έστω και ένα βήμα στην αναζήτηση του ορυκτού του πλούτου, σανίδα σωτηρίας στην τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας. Όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Γιάννης Μανιάτης, σε ένα χρόνο από τώρα θα αρχίσουν να δίνονται οι άδειες στις ξένες εταιρείες που έχουν ενδιαφερθεί για έρευνες στην Ελλάδα ( για πετρέλαιο και φυσικό αέριο).
  3. Ένα κράτος- μπουρδέλο που διώχνει κάθε ξένο ενδιαφερόμενο για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα ( τι έγιναν οι Κινέζοι και οι Σεϊχηδες του Κατάρ που είχαν έρθει στην Ελλάδα να "ψωνίσουν" και ακόμα τρέχουν οι άνθρωποι;).

Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα πολλά.

Για το ξεφτιλίκι με τους Τούρκους που όποτε γουστάρουν μπαινοβγαίνουν στο Ελληνικό Αιγαίο χωρίς να τους ενοχλεί κανείς, για το ότι χρωστάμε όλα τα ενοίκια των Ελληνικών πρεσβειών στο εξωτερικό και μας λένε χώρα απατεώνων, για το ότι κανένα λαμόγιο πολιτικός και κρατικός παράγοντας δεν έχει μπει φυλακή και άλλα τέτοια χαρωπά.

Και τελικά μήπως χαρακτηρίζοντας το Ελληνικό Κράτος «μπουρδέλο» αδικούμε τα μπουρδέλα; (συγνώμη μου ξέφυγε, «οίκος ανοχή» ήθελα να πω. Πιπέρι στο στόμα).