ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

«Θα πεινάσεις κουφάλα νεκροθάφτη»

«Θα πεινάσεις κουφάλα νεκροθάφτη»
Παλαιότερα, τότε στην εποχή της φωτιάς και των ονείρων, δεκαετία του ’80 δηλαδή, η έκφραση «θα πεινάσεις κουφάλα νεκροθάφτη»...

Παλαιότερα, τότε στην εποχή της φωτιάς και των ονείρων, δεκαετία του ’80 δηλαδή, η έκφραση «θα πεινάσεις κουφάλα νεκροθάφτη» ειπωμένη από φοιτητές, αναρχοαυτόνομους, αλλά και τους «καταραμένους» αυτής της κοινωνίας (άνεργους, άστεγους, πεινασμένους) είχε την έννοια: Αντιστέκομαι στη βία και στην εξουσία και δε θα με λυγίσετε.

Έχω την αίσθηση ότι αυτή η φράση πάει σήμερα γάντι σε όλους μας. Και θα μπορούσε να είναι ένα υπέροχο σύνθημα στην πλατεία Συντάγματος.

Το ποιός είναι ο νεκροθάφτης που θα πεινάσει μπορείτε να το επιλέξετε από το εξής πάνθεον αυτών που θέλουν να μας τελειώσουν σαν λαό:

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Συνεδριάζει σήμερα πανικόβλητη. Αυτοί που μας στρίβουν το λαρύγγι, αλλά ξέρουν ότι εμείς μπορούμε να τους σκοτώσουμε με ένα «ΟΧΙ δεν πληρώνουμε άλλο το χρέος που μας φορτώσατε».

ΜΕΡΚΕΛ: Η Γερμανίδα που θέλει να επιβάλει το 4ο Ράιχ στην Ευρώπη (αυτή τη φορά οικονομικό Ράιχ), αλλά ξέρει πολύ καλά ότι μπορούμε να της τινάξουμε στον αέρα τις τράπεζές της (Deutsche Bank κλπ) με τα ελληνικά ομόλογα που έχουν φορτωθεί.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δε θα μας πεθάνει με τη δειλία και την αναπηρία της, γιατί ξέρει ότι δε θα αντέξει σε μία απλή μαζική κίνηση των πολιτών που μπορεί να περικλείεται στη φράση που ήδη ακούγεται: «Δεν πληρώνω τους φόρους μου γιατί δεν έχω να τους πληρώσω».

Για μία ακόμα φορά λοιπόν θα σας πω μη μασάτε.

Γιατί η δύναμη είναι με το μέρος μας, γιατί μας έχουν ανάγκη όλοι. Και γιατί κανείς νεκροθάφτης δεν μπορεί να θάψει τα όνειρα και τις ελπίδες μας.