ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ο Θεός να βάλει το χέρι του

Ο Θεός να βάλει το χέρι του

Μερικές φορές σκέφτομαι ότι αυτή η χώρα ζει από τύχη ή γιατί έτσι θέλει ο καλός Θεός της Ελλάδας.

Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το ότι δεν έχουμε ζήσει τη φρίκη της Κύπρου με την έκρηξη των εκρηκτικών στη Λεμεσό.

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ σήμερα στο newsbomb αποκαλύπτει ότι σε Κρήτη, Σκύρο, Κατσιμίδι και Κορωπί, πολύ κοντά στα σπίτια, βρίσκονται εδώ κι εφτά χρόνια εκτεθειμένοι στον οποιοδήποτε μαλάκα πετάξει ένα τσιγάρο, 140 πύραυλοι ΝΙΚΗ εδάφους- αέρος.

Όπως μου είπαν φίλοι ανώτεροι αξιωματικοί της αεροπορίας, υπάρχουν τουλάχιστον 10 αναφορές από το 2004 στο αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας από ανώτερους αξιωματικούς για την επικινδυνότητα της αποθήκευσης αυτών των άχρηστων πυραύλων. Αλλά κανενός το αυτί δεν ιδρώνει.

Μέχρι βέβαια να συμβεί το αποτρόπαιο. Και να κάνουμε αυτό που κάνουν τώρα οι Κύπριοι. Τρέχουν κατόπιν εορτής και ψάχνουν τους ενόχους.

Ας τους πούμε λοιπόν εμείς εδώ από το newsbomb ποιοι είναι οι ένοχοι:

Διπλωματικά έγγραφα των ΗΠΑ που υπάρχουν στο Wikileaks, αποκαλύπτουν ότι από τα τέλη του 2009 Κύπριοι αξιωματικοί είχαν εκφράσει με αναφορές την ανησυχία τους για την αποθήκευση του θανατηφόρου φορτίου.

Οι αναφορές έφθασαν στο αρχηγείο της Εθνικής Φρουράς πριν καν γίνει η εκφόρτωση των πυρομαχικών από το πλοίο υπό κυπριακή σημαία «MONCHEGORSK» και είχαν υπάρξει τότε 4 εναλλακτικά σχέδια για να μην παραμείνουν τα εκρηκτικά στην Κύπρο.

Αμέσως οι ΗΠΑ και η ΕΕ που δεν ήθελαν να φθάσουν όπλα και πυρομαχικά στους Παλαιστίνιους ζήτησαν και πίεσαν την Κύπρο να τα αποθηκεύσει στο Ναύσταθμο της Λεμεσού.

Η Κύπρος, όπως ήταν αναμενόμενο, υπέκυψε και το αποτέλεσμα αυτών των εγκληματικών πιέσεων ΗΠΑ και Ε.Ε. το ζήσαμε χθες.

Τουλάχιστον οι Κύπριοι έχουν να λένε ότι υπέκυψαν σε πιέσεις των μεγάλων.

Εμείς έχουμε να λέμε ότι η ζωή μας είναι σε κίνδυνο από πράξεις ηλιθίων.