ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φοιτητικές εκλογές 2012: Πώς μια γενιά πάει κόντρα στο ρεύμα

Φοιτητικές εκλογές 2012: Πώς μια γενιά πάει κόντρα στο ρεύμα

Μπορεί το πολιτικό σύστημα της χώρας να έχει πέσει στη δυσμένεια των πολιτών, ωστόσο κάπου στο βάθος του τούνελ δείχνει πως υπάρχει φως.

Μεθαύριο Τετάρτη διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές και για 26η συνεχή χρονιά νικήτρια αναμένεται να βγει η "γαλάζια" ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Το γεγονός αυτό δείχνει να φαντάζει κόντρα στη λογική σε μια εποχή που η νεολαία έδειχνε να είναι "αγανακτισμένη" με την πολιτική.

Παρ' όλα αυτά οι νεολαίοι της ΔΑΠ κάνουν τρομερή δουλειά στα Πανεπιστήμια και δικαιώνονται ακόμη και στα μάτια όσων για χρόνια κρίνουμε τις φοιτητικές παρατάξεις για το ρόλο τους. Όσοι πάντως έχουν έστω και μία στοιχειώδη εικόνα, γνωρίζουν πως οι πιτσιρικάδες εδώ και 2 χρόνια έκαναν στροφή 180 μοιρών κόβοντας τα πάρτυ και τις εκδρομές, ενώ την ίδια στιγμή δούλεψαν και κατάφεραν να είναι οι μόνοι που πέραν από τη μοναδική ολοκληρωμένη πρόταση για την ανώτατη εκπαίδευση που κατέθεσαν την περσινή χρονιά, πέτυχαν φέτος να δημιουργήσουν ένα σύνολο προτάσεων με τίτλο "Κοινωνική Πρόταση" με βάση το οποίο, τα ελληνικά Πανεπιστήμια μπορούν να στηρίξουν τους φοιτητές εν μέσω οικονομικής κρίσης με πολλαπλούς τρόπους.

Σε ιδεολογικό επίπεδο, ναυαρχίδα των γαλάζιων νεαρών αποτελεί η σύγκρουση με τη γενιά του Πολυτεχνείου και τη νοοτροπία που αυτή εκφράζει, δόγμα το οποίο δείχνει να συσπειρώνει σημαντικά τη νεολαία απέναντι στο σημερινό πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα.

Με απλά λόγια οι πιτσιρικάδες είχαν πιάσει το νόημα εδώ και δύο χρόνια βάζοντας τα γυαλιά σε όσους πίστεψαν πως εν έτει 2012 μπορούν να συνεχίσουν να επενδύουν σε πρακτικές του '80. Το κεντρικό σύνθημα τους άλλωστε ενόψει εκλογών το λέει ξεκάθαρα... "Μπορείς να τα αλλάξεις όλα". Το ζήτημα είναι, θα τολμήσουμε να ακούσουμε τη νεολαία ποτέ;