ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαραλαμπίδου: Θα «σηκώσουμε» τις μπάρες των διοδίων

Χαραλαμπίδου: Θα «σηκώσουμε» τις μπάρες των διοδίων

Τη δέσμευση ότι αν εκλεγεί θα «σηκώσει» τις μπάρες των διοδίων, ανέλαβε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου κατά την περιοδεία της στο νομό Πιερίας.


«Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνουμε στην Περιφέρεια είναι να σηκώσουμε τις μπάρες των διοδίων. Εμείς θεωρούμε ότι η μετακίνηση των πολιτών είναι αναφαίρετο δικαίωμα και οι δρόμοι πρέπει να είναι πραγματικά δημόσιοι», είπε η κ. Χαραλαμπίδου και πρόσθεσε: «Η περιοχή της Πιερίας πλήττεται περισσότερο από τα διόδια από κάθε άλλη περιοχή. Είναι αδιανόητο, οι τσέπες των κατασκευαστικών να είναι γεμάτες, οι παρανομίες τους ουκ ολίγες και οι πολίτες να αναγκάζονται να πληρώνουν πανάκριβα διόδια για να μετακινηθούν στο εθνικό δίκτυο της χώρας. Σε όλο το εθνικό δίκτυο της χώρας πρέπει να υπάρχουν δύο δημόσιοι σταθμοί διοδίων. Αυτό θα γίνει με την κινητοποίηση των πολιτών».

Η κ. Χαραλαμπίδου άσκησε κριτική στον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, λέγοντας ότι διοχέτευσε σχεδόν το σύνολο των κονδυλίων της Περιφέρειας σε έργα εξωραϊσμού κτιρίων και προς όφελος ιδιωτικών εργολαβικών συμφερόντων.

Παρουσίασε τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Στάθη Συμεωνίδη και συναντήθηκε με τον υποψήφιο δήμαρχο Κατερίνης Χρήστο Γιαννούλη.

Διαβάστε επίσης:
Χαραλαμπίδου: Δεν θα περάσει το ξεπούλημα του «Μακεδονία»