ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο δημοσιογράφος Β. Κανούσης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς

Ο δημοσιογράφος Β. Κανούσης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κηφισιάς ο δημοσιογράφος Βασίλης Κανούσης με τον συνδυασμό του Νίκου Χιωτάκη απαντά στα ερωτήματα του newsbomb.gr.

Oλόκληρη η συνέντευξη του Βασίλη Κανούση:

•Περιγράψτε μας ένα σημαντικό χαρακτηριστικό σας που δεν το έχουν οι άλλοι υποψήφιοι.

Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Αυτό που πρέπει να έχουμε όλοι μας, είναι η αγάπη και η αφοσίωση για την πόλη μας !!!

•Έχετε κάποια επαγγελματική ενασχόληση και εμπειρία και πώς μπορείτε να προσφέρετε μέσω αυτής στον Δήμο σας;

Είμαι Δημοσιογράφος. Έχω ασχοληθεί μέσω της δουλειάς αρκετά με την Αυτοδιοίκηση, έχω κάνει αρκετές εκπομπές για τα προβλήματα που απασχολούν πολλούς δήμους τόσο της Αττικής όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας και γνωρίζω από πολύ κοντά τα προβλήματα που δεν σας κρύβω σε πολλές περιπτώσεις είναι κοινά στους περισσότερους δήμους.

•Ποια κατά τη γνώμη σας είναι τα τρία σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή o Δήμος σας;

Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύω ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει ιεράρχηση προβλημάτων. Θεωρώ πως ότι απασχολεί τους δημότες είναι ζήτημα. Μια πόλη που μεγάλωσε τόσο πολύ λόγω του Καλλικράτη, σίγουρα δημιούργησε και αναταράξεις ως προς την οργανωτική δομή αυτού του νέου μοντέλου. Όμως το στοίχημα το κερδίζουμε με σκληρή δουλειά και έχουμε ακόμα μπροστά μας είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. Τα πάντα για μένα είναι συνεννόηση, σύνθεση απόψεων και σεβασμός στον δημότη. Αυτό που τον απασχολεί οφείλουμε να το διορθώσουμε και να βρισκόμαστε πάντα δίπλα του.

•Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι Δήμοι παρουσιάζουν οικονομικά ανοίγματα και σε αρκετές περιπτώσεις υπέρογκα χρέη, εσείς που θα βρείτε τα χρήματα για να αναπτύξετε το πλάνο που έχετε για την περιοχή σας;

Η μεγάλη επιτυχία της Δημαρχίας Χιωτάκη είναι ότι κατάφερε να σταθεί ο Δήμος Κηφισιάς στα πόδια του. Είναι ίσως από τους Δήμους της Αττικής που δεν βρίσκεται κάτω από κρατική επιτήρηση. Μπόρεσε με μειωμένους πόρους να γίνουν σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής. Πρέπει να σας πω ότι ο Δήμος Κηφισιάς κατέγραψε πλεονασματικό προϋπολογισμό και αυτό βοηθάει στα επόμενα σίγουρα βήματα που πρέπει να γίνουν για την πόλη. Οφείλω δε να επισημάνω ένα τεράστιο έργο το οποίο ολοκληρώνεται τις επόμενες εβδομάδες για τον Δήμο μας – όταν πολλοί και επί πολλά χρόνια στοιχημάτιζαν ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει - το υπόγειο parking στην Πλατεία Πλατάνου χωρητικότητας 630 θέσεων. Μην ξεχνάμε ότι ο Δήμος Κηφισιάς είχε ενταχθεί και είχε σημαντική απορροφητικότητα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007 – 2014 και ετοιμάζεται για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020. Συνεπώς, έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να παρουσιάσουμε απτό και μετρήσιμο έργο τα χρόνια που έρχονται.

•Έχετε ασχοληθεί στο παρελθόν με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινά και αν ναι, πείτε μας τρία πράγματα που έχετε κάνει για το Δήμο σας; Αν όχι, τότε πείτε μας για ποιο λόγο αποφασίσατε να ασχοληθείτε;

Περίπου για δέκα χρόνια είχα την τιμή να είμαι επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Δήμου Κηφισιάς. Γνωρίζω από πολύ κοντά τα προβλήματα, ποτέ όμως δεν είχα ανάμειξη στην αιρετή διοίκηση. Αποφάσισα να ασχοληθώ καθώς αγαπώ τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα και που συνεχίζουν σήμερα να μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Απεχθάνομαι την κριτική του καναπέ και θεωρώ ότι πρέπει ότι δεν μας αρέσει να παλεύουμε και να το αλλάζουμε.

•Δικαίως ή αδίκως πιστεύετε ότι ακούν οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι τα προβλήματα της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών;

Πρέπει όχι μόνο να ακούμε αλλά και να αφουγκραζόμαστε τους Δημότες. Είναι απόλυτα λογικό. Είναι οι πιο άμεσοι αποδέκτες και του καλού και του κακού νέου. Ξέρετε, από τους πολίτες μιας τοπικής κοινωνίας δεν μπορείς να κρυφτείς. Θα τους συναντήσεις στο καφέ, στο μπακάλικο της γειτονιάς στην βόλτα. Θεωρώ ότι οφείλεις να ακούς και να παρεμβαίνεις εκεί που μπορείς και πάντα με ειλικρίνεια.

•Πιστεύετε ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν ρόλο και λόγο στη λήψη των αποφάσεων που παίρνει η τοπική αυτοδιοίκηση;

Είμαι πάντοτε υπέρμαχος του διαλόγου και της συλλογικότητας των αποφάσεων. Όμως για να είμαι απόλυτα ειλικρινής αν οι πολίτες είχαν πιο ενεργό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων θα υπήρχαν και καλύτερα αποτελέσματα για την κοινωνία.

•Κοιτώντας στα μάτια έναν άνεργο συμπολίτη σας τι θα του λέγατε (σε πρώτο ενικό) για να τον πείσετε να σας ψηφίσει;

Δεν μου αρέσουν οι υποσχέσεις. Θεωρώ τραγικό να εκμεταλλεύεσαι την ανάγκη εργασίας του συμπολίτη σου για να του υφαρπάξεις την ψήφο του. Εάν μπορούσα να τον βοηθήσω θα το έκανα χωρίς να του ζητήσω να με ψηφίσει !