ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοβελώνη: Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης με προσωπικό του ΕΟΤ Θεσσαλίας

Χρυσοβελώνη: Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης με προσωπικό του ΕΟΤ Θεσσαλίας

Την διαμαρτυρία τους για έλλειψη προσωπικού, την στιγμή μάλιστα που δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και σημασία στον τουρισμό ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας, διατύπωσαν εργαζόμενοι στο γραφείο ΕΟΤ Θεσσαλίας - στο Βόλο - στη βουλευτή Μαγνησίας και υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Όπως ανέφεραν, αντί να δοθεί σημασία στην καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας που εξυπηρετεί ανάγκες όλης της περιφέρειας Θεσσαλίας, το προσωπικό είναι λιγοστό και καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής.

Η κ. Χρυσοβελώνη δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα στην Βουλή με αναφορά της προς τον αρμόδιο Υπουργό. Παράλληλα ενημερώθηκε για την λειτουργία της υπηρεσίας και τα νέα δεδομένα στην τομέα του τουρισμού που αφορούν στην Θεσσαλία.

Η βουλευτής και υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επισκέφθηκε την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία του Βόλου, συναντήθηκε με τον Έφορο και εργαζόμενους. Αυτό που τόνισαν είναι πως οι υπάλληλοι βρίσκονται πλέον καθημερινά αντιμέτωποι με ανθρώπους οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν. «Ο καθένας συναλλασσόμενος έχει να διηγηθεί την δική τους προσωπική ιστορία. Όλες όμως οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: Την οικονομική τους ασφυξία που οδηγεί αρκετούς σε αδιέξοδα» έλεγαν χαρακτηριστικά στην κ. Χρυσοβελώνη.

Επίσης επισκέφθηκε στο Βόλο, το Δασαρχείο, τη Δασική υπηρεσία, το Σωματείο Αυτοκινητιστών, το ΚΤΕΛ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, την Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου και το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου.

Η κ. Χρυσοβελώνη επισκέφθηκε το Δημαρχείο Βόλου και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Σκοτινιώτη. Ακόμη επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ όπου συναντήθηκε με ηλικιωμένους, οι οποίοι περιέγραψαν στην κ. Χρυσοβελώνη τις οικονομικές δυσκολίες τους λόγω περικοπών στις συντάξεις τους. Επεσήμαναν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τον ΕΟΠΥΥ, την αύξηση της συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας περπάτησε την κεντρική εμπορική αγορά με συνεργάτες της, συναντήθηκε με εμπόρους οι οποίοι μετέφεραν την αγωνία τους και την καθημερινή τους προσπάθεια για επιβίωση μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Φορολογία, ασφαλιστικά και έξοδα λειτουργίας είναι το «καυτό» τρίπτυχο των εμπόρων, όπως διατυπώθηκε για ακόμη μία φορά.

Διαβάστε επίσης:

Σπηλιωτόπουλος: Παρουσίαση του συνδυασμού «Αθήνα μπορείς»