ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντίνου: Επίσκεψη στα γραφεία του Δημαρχείου στη Λιοσίων

Κωνσταντίνου: Επίσκεψη στα γραφεία του Δημαρχείου στη Λιοσίων

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επεφύλασσανοι εργαζόμενοι του Δήμου της Αθήνας στον υποψήφιο δήμαρχο με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρο Κωνσταντίνου, ο οποίος επισκέφτηκε, με κλιμάκιο του συνδυασμού, τα γραφεία του Δημαρχείου στη Λιοσίων.

Πολλοί εργαζόμενοι θυμήθηκαν τη στάση τόσο του Πέτρου, όπως τον φωνάζουν με το μικρό του όνομα, όσο και ολόκληρης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλες τις εργατικές μάχες της προηγούμενης περιόδου και ειδικά στις απεργίες διαρκείας, αλλά και στη μεγαλειώδη κατάληψη των 26 ημερών του Δημαρχείου της Αθήνας την Άνοιξη του 2011.

Έκδηλη ήταν μάλιστα η χαρά των εργαζόμενων για την πολύ σημαντική απόφαση του Πρωτοδικείου που ζητάει την άμεση εκτέλεση της επαναπρόσληψης 750 συμβασιούχων του Δήμου από τις υπηρεσίες της καθαριότητας και του πράσινου.

«Θα πρέπει να θυμίσουμε τους μεγάλους αγώνες που έδωσε όλη η εργατική τάξη τα τελευταία χρόνια, και μέσα σε αυτούς και οι εργαζόμενοι στους Δήμους για να κρατήσουν το «Βοήθεια στο Σπίτι», τους παιδικούς σταθμούς ανοιχτούς, την καθαριότητα δημόσιο αγαθό. Για να κρατήσουν λειτουργικές τις υπηρεσίες των Δήμων όπως αυτές στα ΚΕΠ ένταξης μεταναστών, στα συσσίτια και στα κοινωνικά προγράμματα. Μα πάνω απ’ όλα θα πρέπει να θυμίσουμε την κατάληψη διαρκείας του δημαρχείου της Αθήνας την άνοιξη του 2011, όταν οι εργαζόμενοι έκοψαν τη μνημονιακή φόρα του Καμίνη που είχε πάρει απόφαση να απολύσει, να τσακίσει μισθούς και δικαιώματα, να σπείρει τον εργασιακό μεσαίωνα και στον Δήμο της Αθήνας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως αυτοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της κατάληψης, ο κόσμος της καθαριότητας και του πράσινου είναι αυτοί που πρώτοι δικαιώνονται σήμερα.

Αυτό δείχνει πως κανένας αγώνας των εργαζόμενων δεν πάει χαμένος. Και ας μην ξεχνάμε πως αυτές είναι οι μάχες που φέρανε όλα αυτά τα αποτελέσματα και που έχουν φέρει την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου και τους εκφραστές τους στο Δήμο σε ιστορικά χαμηλά.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων για δουλειές, μισθούς και ζωή με αξιοπρέπεια. Γιατί αυτοί είναι που τον λειτουργούν, αυτοί ξέρουν τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών και αυτοί τελικά μπορούν να μετατρέψουν το δήμο σε οργανισμό για το καλό όσων ζουν σε αυτή την πόλη και όχι για προς όφελος των ΣΔΙΤ, των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου», ανέφερε.

Διαβάστε ακόμα:

Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές