ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «διαβολοβδομάδα» που τρέμουν Σαμαράς-Βενιζέλος…

Η «διαβολοβδομάδα» που τρέμουν Σαμαράς-Βενιζέλος…

Εκλογές 2014: Από Δευτέρα αναμένεται να «ανοίξουν» τα στόματα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις λάθος επιλογές. Τι φοβούνται Βενιζέλος και Σαμαράς;

Αφού παίξανε μύρια όσα παιχνίδια χειραγώγησης του λαού, με άφθονη τρομολαγνεία, με εκβιαστικά διλήμματα, με «τσιμπημένες» - κατά πολλούς - δημοσκοπήσεις, με την αμέριστη έως προκλητική στάση ορισμένων μέσων ενημέρωσης και των εξωνημένων δημοσιογραφικών τους παπαγαλακίων, έρχεται η ώρα να προσγειωθούν στην αμείλικτη πραγματικότητα Σαμαράς και Βενιζέλος.

Τώρα που άνοιξαν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά πολύ περισσότερο την επόμενη εβδομάδα που θα ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών αναμένεται να ξεκινήσει ο... πολιτικός εφιάλτης για τους δυο κυβερνητικούς εταίρους. Όπως εκτιμούν οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές τα μηνύματα του λαού θα είναι ιδιαιτέρως ηχηρά για τους δύο συνεταίρους στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Ήδη ακόμα και εταιρίες που αβαντάριζαν με τρόπο προκλητικό την προπαγάνδα των συνεταίρων, αρχίζουν σιγά-σιγά να «διορθώνουν» τις δημοσκοπήσεις τους. Η χειραγώγηση του οργισμένου λαού έτσι κι αλλιώς δεν πέρασε.

Και κινδυνεύουν να ξεφτιλιστούν αμέσως με το κλείσιμο των καλπών. Οπότε, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενες οι εταιρίες (ορισμένες, το υπογραμμίζουμε, όχι όλες βέβαια...), σπεύδουν να «διορθώσουν»...

Όλα παραπέμπουν σε μια –κυριολεκτικά- «διαβολοβδομάδα» για Σαμαρά και Βενιζέλο, που θα κορυφωθεί το βράδυ της επόμενης Κυριακής.

Λίγο-πολύ είναι γνωστά τα ντεσού της αμφισβήτησης που θα δεχτούν οι δύο συνεταίροι. Αλλά, όσο οι μέρες περνούν, έρχονται από ρεπορτάζ νέα στοιχεία που δείχνουν πως δεν βρίσκονται μακριά απ' το να δουν τον ασκό του Αιόλου να ανοίγει, με τρόπο μάλιστα ανεξέλεγκτο.

Ο Αντ. Σαμαράς θεωρείται βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει αμφισβήτηση τόσο από καραμανλικούς βουλευτές και στελέχη, όσο και απ' την Ντόρα Μπακογιάννη.
Ήδη οι προειδοποιητικές βολές έχουν αρχίσει.

Και τα καραμανλικά στελέχη και η Ντόρα έχουν αποστασιοποιηθεί την τελευταία περίοδο από βασικές, κεντρικές επιλογές του «συστήματος Σαμαρά». Ακόμα και δημόσια. Για παράδειγμα, το κατασκεύασμα της «Νέας Ελλάδας» έχει απορριφθεί και απ' τον Κ. Καραμανλή και από πολλούς βουλευτές και από κομματικά στελέχη και απ' την Ντόρα.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι ακόμα και υποψήφιοι περιφερειάρχες, των οποίων η εκλογή θεωρείται σίγουρη, όπως ο Κ. Μπακογιάννης (Στερεά) ή ο Κ. Αγοραστός (Θεσσαλία), θα κάνουν σαφές ότι η εκλογή τους δεν πιστώνεται στη Ν.Δ.!

Μάλιστα ο Κ. Μπακογιάννης έχει ήδη ειδοποιήσει την εταιρία Singular (που θα εκδώσει τα αποτελέσματα των εκλογών) να βάλει λευκό στη δικιά του υποψηφιότητα (το ίδιο έχει κάνει κι ο Γ. Σγουρός, μήνυμα στον Βενιζέλο αυτός...), για να μην καρπωθεί την επιτυχία του η Συγγρού...

Ενώ την άλλη Κυριακή το βράδυ αναμένεται να «λυθούν» πολλές γλώσσες εσωκομματικά, που μέχρι τώρα ήσαν «δεμένες»...
Καλά, για τον Βενιζέλο τα... βάσανα, η αμφισβήτηση, θα είναι περισσότερα.

Το έχει αντιληφθεί. Γι' αυτό αν και προέβη στο γνωστό εκβιαστικό δίλημμα, απέφυγε να βάλει την πήχη της επιτυχίας ή αποτυχίας.

Προφανέστατα θέλει να ερμηνεύσει κατά το δοκούν τα αποτελέσματα για να απεγκλωβιστεί απ' τον εκβιασμό που ο ίδιος έκανε, θεωρώντας χαχόλους τους Έλληνες και τα στελέχη του.
Αλλά αυτό κάθε άλλο παρά σημαίνει ότι δεν θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες ακόμα στη Χαρ. Τρικούπη, στην περίπτωση που τα αποτελέσματα θα είναι απογοητευτικά.

Ήδη οι προσκείμενοι στο Γ. Παπανδρέου ακονίζουν μαχαίρια.

Σε όλα τα επίπεδα.

Ακόμα και στο διαδίκτυο έχει ξεκινήσει ο «κλεφτοπόλεμος» μεταξύ των οπαδών του νυν και του τέως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.
Αλλά σε αυτό το επίπεδο οι του ΓΑΠ είναι πιο οργανωμένοι. Και σε αυτό το χώρο υπερέχουν. Και στέλνουν τα μηνύματα της «επόμενης μέρας»...

Οι πληροφορίες του newsbomb.gr αναφέρουν, ότι δεν θα επιδιώξει να μπει μπροστά ο ίδιος σε αυτό τον ανεξέλεγκτο χορό αμφισβήτησης του Βενιζέλου.
Αλλά θα είναι απόλυτος στην «εγγύηση» της πορείας του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν:

• Η άτυπη τρόικα που έχουν συγκροτήσει Σκανδαλίδης, Λαλιώτης και Ρέππας, τους οποίους ακολουθούν πολλά στελέχη.
• Στελέχη σαν τον Μιχ. Χρυσοχοϊδη, που επιμένουν στη συνέχιση της συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. πέρα κι έξω απ' τα διλήμματα του Βενιζέλου και μάλιστα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου, παίζοντας ακόμα και με την συγκρότηση της «Νέας Ελλάδας».
• Στο ίδιο μήκος κύματος, συνέχισης δηλαδή της παρουσίας τους στην συγκυβέρνηση, εκπέμπουν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γ. Μανιάτης, η Έφη Χριστοφιλοπούλου...
• Η Φώφη Γεννηματά, η οποία την τελευταία περίοδο κινείται δραστήρια, έχει αυτόνομη παρουσία, δηλώνει παρούσα στην «επόμενη μέρα» και μάλιστα έχει διαμηνύσει στη Ν.Δ., ότι αλλού είναι πλέον οι αξιόπιστοι «συνομιλητές» απ' το ΠΑΣΟΚ...
• Στελέχη τα οποία πρόσκεινται στο Γ. Παπανδρέου, είτε είναι εντός είτε εκτός του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Μιχ. Καρχιμάκης, ο Θ. Μωραΐτης, ο Γ. Ραγκούσης, ο Σωκρ. Ξυνίδης, ο Δημ. Δρούτσας και άλλοι, οι οποίοι ήδη βρίσκονται «στα κάγκελα»...
• Ακόμα κι ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος εντελώς οπορτουνιστικά και με μοναδικό στόχο την διεκδίκηση της ηγεσίας της Ελιάς τα ξαναβρήκε πρόσκαιρα με τον Βενιζέλο, τον οποίο μέχρι τότε απέρριπτε!

Τα ωραιότερα είναι μπροστά...

Διαβάστε επίσης:

«Πάγωσαν» τα χαμόγελα στο Μαξίμου

Το χαρτί της Συνταγματικής αναθεώρησης «παίζει» ο Σαμαράς

Ξαφνική (;) κρίση στις σχέσεις Σαμαρά-Βενιζέλου!

Πάλιωσε η «Νέα Ελλάδα»