ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα Εκλογών 2014 - Πάγκαλος: Τους δημοσκόπους τους «τάιζε» το ΠΑΣΟΚ

Αποτελέσματα Εκλογών 2014 - Πάγκαλος: Τους δημοσκόπους τους «τάιζε» το ΠΑΣΟΚ

Τη διαπίστωση ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αθηναίων και στην Περιφέρεια Αττικής κ.κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Ρένα Δούρου αντίστοιχα συνετρίβησαν, έκανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, επισημαίνοντας ότι «το σύνολο των εντύπων της χώρας και των Μέσων Ενημέρωσης, μιλώντας για ποσοστά, παρέλειψαν το κρίσιμο που είναι τα ποσοστά που πήρε καθένας υποψήφιος».

«Βλέποντας το ποσοστά συμπεραίνω ότι συνετρίβησαν», είπε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 και εξήγησε: «ο Σακελλαρίδης στην Αθήνα παίρνει ευνοϊκά γι' αυτόν στην Αθήνα 45.000 ψήφους. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2012 είχε πάρει 78.000 ψήφους. Σχεδόν μία στις δύο παίρνει, δηλαδή, ο Σακελλαρίδης. Αν θέλετε και ποσοστό, είναι 20% και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 27%. Άρα, ούτε ποσοστό κερδίζει.

» Κι ας δούμε τώρα τη μεγάλη κυρία Δούρου που είναι, λέει, η μεγάλη κερδισμένη, την οποία έκανα για κάποιους σχολιαστές να κερδίσει εγώ, με αυτά που είπα. Παίρνει 410.000 ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει τον Ιούνιο του 2012 663.000 ψήφους. 23,8% παίρνει τώρα η κυρία Δούρου και 30% είχε πάρει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ. Χάνει η κυρία Δούρου στην Αττική έναν από τους τρεις ψηφοφόρους που είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική. Κέρδισαν λοιπόν Δούρου και Σακελλαρίδης; Όχι. Συνετρίβησαν...»

Ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Θόδωρος Πάγκαλος είπε ότι «υπήρξε ένα ρεύμα πολιτικό - και έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία αυτό για το μέλλον - που προήλθε από την απαξίωση πολιτικών και ανθρώπων και από την ανάγκη για να υπάρξει κάτι νέο στο μέλλον και οδηγούσε σε αυτοδιοικητικές λύσεις».

Συνέστησε, ότι τα κόμματα θα πρέπει να εξετάζουν και τη συμπεριφορά αυτών των υποψηφίων και των παρατάξεων ή στελεχών που είναι στον κομματικό τους χώρο, διότι υπάρχουν και τρεις της ΝΔ που εξελέγησαν έτσι, καθαρά νεοδημοκράτες, και πήραν θέση καθαρά υπέρ του κ. Σγουρού, επειδή ήταν καλός περιφερειάρχης.

«Ο κ. Σαμαράς δηλαδή έπρεπε να ακούσει αυτά τα στελέχη και να εξετάσει την υποψηφιότητα αυτή», είπε χαρακτηριστικά ο Πάγκαλος και πρόσθεσε ότι «τον κ. Κουμουτσάκο τον έριξαν στο λάκκο των λεόντων. Τι να κάνει, δηλαδή, μέσα σε δύο μήνες;»

Για τα exit polls και τις λανθασμένες εκτιμήσεις των ερευνητών ο κ. Πάγκαλος είπε: «Εδώ υπάρχει άνθρωπος που είναι σε στενή επαφή με τα έντυπα που συνεργαζόμαστε και είναι πάντα η πηγή λάθους - τρίτη φορά τώρα - και πάντα κάνει το λάθος προς την ίδια κατεύθυνση, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, και τον βγάζει πρόωρα νικητή. Θυμάμαι και παλαιότερα που τον εκάστοτε αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ έβγαζε πρώτο και το 2000 οι καθηγητές και οι δημοσιογραφίσκοι είχαν βγάλει πρόωρα συμπεράσματα και πανηγύριζαν με τη Ν.Δ. γιατί θέλανε βαθιά στην ψυχή τους να χάσει το ΠΑΣΟΚ. Και ξέρετε γιατί; Γιατί μισούν βαθιά στην ψυχή τους το χέρι που τους τάιζε!

Γιατί έτρωγαν από το ΠΑΣΟΚ! Γιατί μάσαγαν από το ΠΑΣΟΚ! Γιατί το ΠΑΣΟΚ μοίραζε λεφτά – και έκανε κακώς, κάκιστα! Και έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε... Μπαινόβγαιναν στα υπουργικά γραφεία και χτύπαγαν και τώρα ανακηρύσσουν τον ΣΥΡΙΖΑ νικητή και μισούν το ΠΑΣΟΚ που έχει τα τρία κακά της μοίρας του. Όταν δεν μπορεί (να πει το σωστό); Δεν μπορεί! Είναι αρρωστημένος άνθρωπος! Δεν μπορεί, θέλει να φτύσει εκεί που τρώει... Είπα κανένα όνομα, όμως, εγώ; Είπα απλώς ότι είναι παράλογο ο επιστήμονας να είναι και στέλεχος κόμματος και καθηγητής πανεπιστημίου και στέλεχος διαφόρων οργανισμών και ιδιώτης επιχειρηματίας. Ε, αυτό είναι παράλογο...»

Τέλος για την εκλογή του Ηλία Ψινάκη στον Δήμο Μαραθώνα είπε «το ξέρω και τον συμπαθώ. Και όσες φορές τον έχω συναντήσει, έχω περάσει πολύ καλά». Τόνισε ότι θέλει να τον συναντήσει για να του πει κάποια πράγματα που μπορεί να κάνει όπως η εγκατάλειψη των ολυμπιακών εγκατάστασεων.

Διαβάστε επίσης:

«Οι νεοναζί αυξάνουν τη δύναμή τους στις δημοτικές εκλογές»