ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014: Μάρτιν Σουλτς: Ας γίνουμε όλοι Ολλανδοί

Ευρωεκλογές 2014: Μάρτιν Σουλτς: Ας γίνουμε όλοι Ολλανδοί

Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, χαιρέτισε τα αποτελέσματα ενός exit poll που δείχνουν μια σαφή πτώση του ακροδεξιού κόμματος του Χέερτ Βίλντερς στις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν στην Ολλανδία.

«Ας γίνουμε όλοι Ολλανδοί τώρα» είπε στη διάρκεια συγκέντρωσης στην Βιλερμπάν της ανατολικής Γαλλίας, στέλνοντας σαφές μήνυμα κατά του Εθνικού Μετώπου.

«Ας κινητοποιηθούμε όλοι την Κυριακή και ας πάρουμε ως παράδειγμα την Ολλανδία με αυτόν τον κύριο Βίλντερς, ο οποίος ξεκίνησε στις δημοσκοπήσεις με 21% και κατέληξε σε 12% [...] Αν κινητοποιηθούμε, θα πολεμήσουμε την Κυριακή το Εθνικό Μέτωπο» είπε ο Σουλτς ενώπιον περίπου χιλίων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στα προάστια της Λιόν για την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση των σοσιαλιστών πριν από τις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Πολλοί ομιλητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πτώση που φαίνεται να σημείωσε το ξενοφοβικό κόμμα του Βίλντερς, εκφράζοντας την ευχή η ίδια τάση να επικρατήσει την Κυριακή και με το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Γαλλίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση κατά την έξοδο από τις κάλπες (exit poll) που πραγματοποίησε το Ipsos και τα αποτελέσματά της μεταδόθηκαν από το ολλανδικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NOS, το κόμμα του Βίλντερς λαμβάνει μόνον 12,2% των ψήφων, έναντι 17% που είχε λάβει πριν από πέντε χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Μάθετε πρώτοι τα αποτελέσματα των εκλογών

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις ευρωεκλογές

Δείτε εδώ live τα αποτελέσματα από το ΥΠΕΣ

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές 2014

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τα exit poll

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις δημοσκοπήσεις