ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014: Τι θα κάνουν τα κανάλια τη βραδιά των εκλογών

Ευρωεκλογές 2014: Τι θα κάνουν τα κανάλια τη βραδιά των εκλογών

Εκλογικός πυρετός στα μέσα ενημέρωσης ενόψει ευρωεκλογών για την πρώτη θέση στη μάχη της τηλεθέασης. Η Κυριακή 25 Μαϊου είναι μεγάλο στοίχημα για τα περισσότερα τηλεοπτικά ΜΜΕ αφού θα πρέπει με συνεχείς συνδέσεις να καλύψουν τα EXIT POLLS αλλά και τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Έτσι λοιπόν τα προγράμματά τους θα διαμορφωθούν ακολούθως τόσο για την μετάδοση των αποτελεσμάτων των κρίσιμων Ευρωεκλογών, όσο και για τις δημοτικές και περιφερειακές:

1. Μαραθώνια ενημέρωση από το Mega

Το Mega το οποίο την περασμένη Κυριακή έκοψε πρώτο το νήμα της τηλεθέασης έχει ετοιμάσει ένα εκλογικό μαραθώνιο με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των τηλεθεατών.
Στις 07.00 ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και ο Μανώλης Αναγνωστάκης, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», θα παρακολουθούν βήμα προς βήμα την εξέλιξη της ψηφοφορίας από την αρχή της εκλογικής διαδικασίας.
Στις 10.00 ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης στην έκτακτη εκπομπή «Η ώρα της κάλπης-Ευροεκλογές 2014», θα ενημερώνουν για την προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα, καθώς και την ψηφοφορία των πολιτικών αρχηγών.
Στις 14.00 στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τη ροή της ψηφοφορίας, αλλά και την υπόλοιπη ειδησεογραφία από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Στις 18.30 αρχίζει η μεγάλη τηλεοπτική εκλογική βραδιά στο MEGA με την εκπομπή «MEGA Εκλογές 2014». Στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο, η Όλγα Τρέμη συντονίζει την εκπομπή και μαζί με τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Παύλο Τσίμα συζητούν με κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής αλλά και της δημόσιας ζωής, για τις μετεκλογικές εξελίξεις.
Στις 19.00 ο εκλογολόγος και ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος θα παρουσιάσει την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων με την μέθοδο των exit polls.
Στο στούντιο θα βρίσκεται και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος. Μαζί θα σχολιάσουν την πρόβλεψη και θα δώσουν την πρώτη εικόνα εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων.

Ο ΣΚΑΪ στην μάχη των εκλογών

Και αυτή την Κυριακή 25 Μαΐου ο ΣΚΑΪ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης καταγράφοντας τη μεγάλη αναμέτρηση των Ευρωεκλογών και το πως θα διαμορφωθεί ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης της Ελλάδας.
Από τις 6 το πρωί ο Γιώργος Αυτιάς και η Μάγδα Τσέγκου καταγράφουν την έναρξη της εκλογικής αναμέτρησης και το άνοιγμα της κάλπης σε όλη τη χώρα.

Ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου παίρνουν τη σκυτάλη της εκλογικής ενημέρωσης στις 9.00 το πρωί και μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι δίνουν τον παλμό των εκλογών.

Από τις 12.00 και μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι η Άννα Μπουσδούκου, ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος βρίσκονται στον εκλογικό ρυθμό της ημέρας.
Από τις 2.00 το μεσημέρι και μέχρι τις 16.00 συνεχίζεται ο ενημερωτικός εκλογικός μαραθώνιος με τον Σπύρο Μάλλη και την Εύα Αντωνοπούλου.
Στις 5.30 το απόγευμα ξεκινά η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη. Ο μαραθώνιος των αποτελεσμάτων θα καλυφθεί με ζωντανές συνδέσεις με τα κομματικά επιτελεία στην Ελλάδα και τα κέντρα αποφάσεων στην Ευρώπη.
Παράλληλα στο στούντιο σχολιάζουν ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου,ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο Άρης Πορτοσάλτε, και προσωπικότητες της δημόσιας ζωής.
Στις 19.00 θα υπάρχει η εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από τον εκλογικό αναλυτή, καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκο Μαραντζίδη.
Όλο το δημογραφικό δυναμικό του ΣΚΑΙ με ζωντανές συνδέσεις μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

Με όλο το δημοσιογραφικό του δυναμικό ο ΑΝΤ1

Πανέτοιμος είναι και ο ΑΝΤ1 για τις Ευρωεκλογές, αλλά και το δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών
Σύσσωμο το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του ΑΝΤ1 θα βρίσκεται στις επάλξεις, για να μεταδώσει από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, το κλίμα, τις προβλέψεις, τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα.
Από τις 7:00 το πρωί ο Γιώργος Παπαδάκης μέσα από το «Πρωινό ΑΝΤ1» δίνει την πρώτη εκλογική «γεύση» της ημέρας με ζωντανές συνδέσεις και καλεσμένους στο στούντιο, παρακολουθώντας βήμα – βήμα την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.
Από τις 18:00, η Μαρία Χούκλη θα βρίσκεται στο στούντιο του ΑΝΤ1 για να παρουσιάσει την μαραθώνια εκπομπή Εκλογές 2014.
Στις 19:00 ακριβώς, αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα των Exit Polls, με την εγκυρότητα της Metron Analysis και του Στράτου Φαναρά. Και σε αυτές τις εκλογές ο ΑΝΤ1 πρωτοπορεί, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του exit poll σε τρισδιάστατη απεικόνιση.
Στο στούντιο επίσης, η Ρίτσα Μπιζόγλη και ο Γιώργος Κούρος συνομιλούν με νικητές και ηττημένους ενώ κορυφαίοι πολιτικοί και παράγοντες της δημόσιας ζωής αναλύουν τα αποτελέσματα και τα μηνύματα της κάλπης προς τον πολιτικό κόσμο. Παράλληλα, σε ζωντανές συνδέσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Μέγαρο Μαξίμου και τα γραφεία των κομμάτων και των υποψηφίων οι τηλεθεατές θα παρακολουθούν τις εξελίξεις καθώς και δηλώσεις πολιτικών για τα αποτελέσματα του επαναληπτικού γύρου των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών και τη νέα σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου.
Επιπλέον, απεσταλμένοι ανταποκριτές του ΑΝΤ1 θα μεταφέρουν το κλίμα από όλα τα κέντρα των εξελίξεων, κατά τη διάρκεια της ροής των αποτελεσμάτων.

Επί ποδός και ο Alpha

Σε εκλογικούς ρυθμούς θα βρίσκεται την Κυριακή 25 Μάιου και ο Alpha. Το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του Alpha θα βρίσκεται επί ποδός καταγράφοντας, λεπτό προς λεπτό, όλες τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα για την πιο έγκαιρη, σφαιρική και ψύχραιμη κάλυψη των Ευρωεκλογών καθώς και του β' γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ο εκλογικός μαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 17:45 με ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά στρατηγεία σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, τα κομματικά επιτελεία και τους υποψηφίους. Στις 19:00, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MΑRC, Θωμάς Γεράκης, θα ανακοινώσει το exit poll.
Συντονίζει ο Αντώνης Σρόιτερ, σχολιάζει και αναλύει η Ελλη Στάη. Στο στούντιο του Alpha, θα βρίσκονται επίσης κορυφαία στελέχη των κομμάτων, αναλυτές, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της κοινωνίας καθώς και προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Ειδική εκπομπή και το Star

Η τηλεοπτική βραδιά για το Star θα αρχίσει στις 17.45 με μια ειδική εκπομπή η οποία θα έχει συντονιστή το Νίκο Χατζηνικολάου. Μαζί του θα είναι η Μάρα Ζαχαρέα και καλεσμένοι προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της οικονομίας, του πολιτισμού. Μεταξύ των άλλων το παρών θα δώσουν ο Γιώργος Τράγκας, ο Νίκος Μπογιόπουλος και η Κατερίνα Ακριβοπούλου.
Θα υπάρχει επίσης ενημέρωση για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας, συνδέσεις με τα «στρατηγεία» των κομμάτων και τα εκλογικά κέντρα, δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών με το επιτελείο, δημοσιογράφων και τεχνικών του Star να βρίσκεται παντού, όπου υπάρχει είδηση.
Θα γίνουν απευθείας συνδέσεις με τους ανταποκριτές του Star σε Βρυξέλλες, Λονδίνο, Βερολίνο και Νέα Υόρκη. Με το κλείσιμο της κάλπης, περίπου στις 19:00 θα μεταδοθεί το πανελλαδικό Exit Poll. Στο στούντιο θα είναι ο Δημήτρης Μαύρος, πρόεδρος της MRB να αναλύσει το exit poll και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σε εκλογικούς ρυθμούς και η ΝΕΡΙΤ

Τέλος η ΝΕΡΙΤ θα βάλει τους τηλεθεατές στο κλίμα των εκλογών μέσα από μια ειδική εκπομπή που ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 15.00 με την Οντίν Λιναρδάτου.
Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 17.10 η ΝΕΡΙΤ θα ξεκινήσει το δικό της εκλογικό μαραθώνιο. Το συντονισμό θα έχουν εναλλάξ οι Προκόπης Δούκας, Φάνης Παπαθανασίου, Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Γιάννης Τρουπής με πολλούς καλεσμένους στο στούντιο και φυσικά τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014: Δικαιολογίες περί άγνοιας... τέλος

Μάθετε πρώτοι τα αποτελέσματα των εκλογών

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις ευρωεκλογές

Δείτε εδώ live τα αποτελέσματα από το ΥΠΕΣ

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές 2014