ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ντέρμπι» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

«Ντέρμπι» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Μάχη για την πρώτη θέση δίνουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Τα δύο κόμματα εναλλάσσονται στην κορυφή των δημοσκοπήσεων, ενώ πτώση φαίνεται ότι σημειώνουν Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Rass: Προηγειται η ΝΔ

Με βάση τη δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό της Metro Weekend, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 2,2% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, πρώτη έρχεται η Νέα Δημοκρατία με 23,6%. Στη δεύτερη θέση έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,4%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 13,1%, Δημοκρατική Αριστερά με 6,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,8%, ΚΚΕ με 4,8% και Χρυσή Αυγή με 3,8%.

VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ - Η ΝΔ προηγείται στην παράσταση νίκης

Αντιθέτως, η δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του KONTRA δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 28,5%. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην παράσταση νίκης, με ποσοστό 35,4%.

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5%, η Νέα Δημοκρατία 26%, το ΠΑΣΟΚ 12,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, η Δημοκρατική Αριστερά 7%, η Χρυσή Αυγή 5,5%, το ΚΚΕ 5% και η Δημιουργία Ξανά-Δράση 3%.

Εκτός Βουλής μένουν Οικολόγοι Πράσινοι με 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, ενώ εντύπωση προκαλεί το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό του ΛΑΟΣ, που συγκεντρώνει μόλις το 0,5%.

Metron Analysis: Οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Οριακό προβάδισμα 0,2% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,2%, η ΝΔ 27%, και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 14,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,2%, ΚΚΕ 5,2%, Χρυσή Αυγή 4,9%, Δημοκρατική Αριστερά 6,2%. Το 3% που του εξασφαλίζει οριακά την είσοδο στη Βουλή συγκεντρώνει η Δημιουργία Ξανά.