ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Παρεμβάσεις για την ψήφο των «18άρηδων» και των ετεροδημοτών

ΣΥΡΙΖΑ: Παρεμβάσεις για την ψήφο των «18άρηδων» και των ετεροδημοτών

Τα θεμέλια για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο 48ωρο, μέσα από τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής και του Διαρκούς Συνεδρίου που ξεκινούν αύριο (03/01/2015) στο TAE KWON DO.

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Σήμερα, Παρασκευή (02/01/2015) κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος επισημάνθηκε για άλλη μια φορά η προσοχή σε όλα τα στελέχη και τους υποψηφίους για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, καθώς, δεδομένης και της πλήρους ταύτισης της κυβέρνησης με τους δανειστές και τα Μνημόνια, η «γαλάζια» μονταζιέρα αναμένεται να αποτελέσει το βασικό προεκλογικό όπλο του Αντώνη Σαμαρά.

Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ «τρέχει» αυτές τις ώρες δύο σημαντικά ζητήματα που - ίσως - αποβούν καθοριστικά για το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης της 25ης Ιανουαρίου και της επιδιωκόμενης αυτοδυναμίας.

Το ένα θέμα αφορά την ψήφο των «18ρηδων» και το άλλο τους ετεροδημότες.

Συγκεκριμένα, με παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα έγινε διάβημα της βουλευτή του κόμματος, Ζωής Κωνσταντοπούλου και του ευρωβουλευτή, Γιώργου Κατρούγκαλου στον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Μιχ. Θεοχαρίδη, μέσω του οποίου ζήτησαν να γίνει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους 100.000 18άρηδες, που σύμφωνα με τα ισχύοντα αποκλείονται από την εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου, καθώς προβλεπόταν να εγγραφούν τον Φεβρουάριο του 2015.

Παράλληλα, 110.000 ετεροδημότες, που δεν επικαιροποίησαν τα στοιχεία διαμονής τους έως 31 Οκτωβρίου του 2014, θα ασκήσουν εκλογικό δικαίωμα στον τόπο όπου είχαν δηλώσει έως τις 31/10/2014. Αυτό μπορεί να κρατήσει μακρυά χιλιάδες ετεροδημότες από τις κάλπες είτε λόγω καιρικών συνθηκών, είτε για οικονομικούς λόγους. Αντίστοιχα, το ίδιο συμβαίνει και με τους κατοίκους των χωρών της ΕΕ. Για στρατιωτικούς και υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και το Πυροσβεστικό Σώμα αυτοί ψηφίζουν στον τόπο που υπηρετούν μετά από εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και την ευθύνη κατάρτισης έχει η Υπηρεσία τους.

Δεν είναι επίσημο το «σποτ»...

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, το πρώτο «σποτ» που κυκλοφορεί στα social media ως απάντηση στην προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας - και τιτλοφορείται «Θράσος ή Αλήθεια» - δεν υιοθετείται επισήμως από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτελεί πρωτοβουλία φίλιων μέσων στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις