ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ θα είναι στην επόμενη Βουλή

Εκλογές 2015: Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ θα είναι στην επόμενη Βουλή

Την αισιοδοξία του ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταφέρει να μπει στην επόμενη Βουλή, εξέφρασε ο κ. Φ. Κουβέλης.

«Έχω την εκτίμηση ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα στην επόμενη Βουλή. Βρίσκεται σε ανοδική πορεία και πιστεύω ότι μπορεί να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική της παρουσία στην επόμενη μέρα», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξή στο Βήμα fm.

Ερωτηθείς για το ναυάγιο της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε πως «είχε προχωρήσει αρκετά η συζήτηση αναφορικά με ζητήματα προγραμματικά. Αιφνιδίως, ακούσαμε με έναν πολύ δημόσιο τρόπο, σε μια συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρόεδρό του να λέει ότι οποιαδήποτε συνεργασία θα γίνει με βάση και αποκλειστικό στοιχείο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Όπως αντιλαμβάνεστε, μετά από αυτή τη θέση που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, διακόψαμε κάθε περαιτέρω συζήτηση».

Για την οικονομία και τον κίνδυνο εξόδου από την Ευρωζώνη ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε: «Δεν συμμερίζομαι το φόβο που διακινεί από εδώ και από εκεί η Ν.Δ. ότι αν έρθει κάποιο κόμμα – ο ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω – στην κυβερνητική εξουσία η χώρα θα πάρει το δρόμο εξόδου από την Ευρωζώνη. Βέβαια, κανένα κόμμα μόνο του – εν προκειμένω πάλι, ο ΣΥΡΙΖΑ – δεν μπορεί να υπηρετήσει την ουσιαστική προοδευτική διακυβέρνηση, τη σταθερή πορεία της χώρας στην Ευρωζώνη, εάν δεν μετατοπιστεί σε θέσεις ρεαλιστικές, οι οποίες θα θέτουν όχι μόνο τα καίρια ζητήματα και όχι με μονομερείς ενέργειες σε μια καινούργια διαπραγμάτευση, που μπορεί να έχει ως σταθερή και αταλάντευτη αναφορά την εξυπηρέτηση του μη βιώσιμου χρέους.»

Για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε ένα κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε πως «η οποιαδήποτε συμμετοχή μας στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου προϋποθέτει και προγραμματική συμφωνία. Αυτή προέχει. Η συμφωνία και η σύγκλιση σε βασικούς άξονες. Στο βαθμό που θα υπάρχει πάντοτε το ζήτημα των προγραμματικών συγκλίσεων και συμφωνιών, θα πρέπει το ενδεχόμενο που αναδεικνύει το ερώτημα αυτό να εξεταστεί υπό το συγκεκριμένο πρίσμα».

Σχετικές ειδήσεις