ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: ΣΥΡΙΖΑ: Αποκατάσταση αδικιών, κατάργηση ανθρωποκτόνων μέτρων!

Εκλογές 2015: ΣΥΡΙΖΑ: Αποκατάσταση αδικιών, κατάργηση ανθρωποκτόνων μέτρων!

Κατάργηση των διακρίσεων, της περιθωριοποίησης και των αποκλεισμών σε υγεία, παιδεία, εργασία,αλλά και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όλους τους δημόσιους χώρους, είναι μεταξύ των δεσμεύσεων και των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου "για την κοινωνική και οικονομική στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία" (ΑμεΑ).

του Ανδρέα Πετρόπουλου

Η αριστερή – αντιμνημονιακή κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές, θα έχει ως γνώμονα των πολιτικών της για τα ΑμεΑ «την αρχή ότι η πολιτεία οφείλει να προβεί σε άμεσα και επαρκή μέτρα για την έμπρακτη άρση των διακρίσεων, της περιθωριοποίησης και των αποκλεισμών των ανθρώπων με αναπηρία από την εκπαίδευση, την εργασία, τις υπηρεσίες υγείας και την πρόσβαση και συμμετοχή τους στην καθημερινότητα της ζωής (μεταφορές, δημόσια κτίρια, δημόσιοι χώροι κλπ).Επίσης με τα άμεσα μέτρα που θα λάβει θα προσπαθήσει να άρει τα εμπόδια αυτά, εφαρμόζοντας κατά προτεραιότητα στα ΑμεΑ τις προγραμματικές δεσμεύσεις της για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι η αριστερή - αντιμνημονιακή κυβέρνηση θα άρει σταδιακά τις ανθρωποκτόνες περικοπές και αδικίες, που προκάλεσαν τα μέτρα που έλαβαν σε βάρος των ΑμεΑ οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα χρόνια του μνημονίου, και κυρίως αυτές του νόμου 4093/2012.»

Την εκδήλωση οργάνωσε το Τμήμα Ατόμων με Αναπηρία του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσαν το παρών οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ B’ Αθήνας, Δημήτρης Στρατούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Βασιλική Κατριβάνου, οι υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας Μάνια Παπαδημητρίου και Δέσποινα Σπανού και η υποψήφια Αττικής, Καίτη Θεοχάρη. Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής παρευρέθηκε η Κατερίνα Θανοπούλου, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και εκ μέρους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το μέλος της Μαρία Βλαδιμήροβιτς.

Εκ μέρους των ΑμεΑ έδωσαν το παρών εκπρόσωποι και φορείς, σωματεία και Ομοσπονδίες το παρών και συμμετείχαν στην ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα ζητήματα και τα προβλήματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Την εκδήλωση συντόνισε εκ μέρους του Τμήματος ΑμεΑ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πέτρος Κακολύρης, ενώ τις θέσεις παρουσίασε αναλυτικά ο Χρήστος Σβάρνας, συντονιστής του Τμήματος. Τις εργασίες έκλεισε η συντονίστρια του Τμήματος ΑμεΑ ΣΥΡΙΖΑ, Βιβή Τσαβαλιά.

Σχετικές ειδήσεις