ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών: Ο χάρτης των διπλών εθνικών εκλογών του 2012

Αποτελέσματα εκλογών: Ο χάρτης των διπλών εθνικών εκλογών του 2012

Στις εκλογές του Μαΐου 2012 ο κ. Σαμαράς «κατάφερε» να καταγράψει το ιστορικό χαμηλό της Νέας Δημοκρατίας.

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Μόλις και μετά βίας ξεπέρασε το 18%! Για έναν πολιτικό που αναλάμβανε τη ΝΔ το 2009 με ποσοστό άνω του 33% και χωρίς να ασκήσει διακυβέρνηση μείωσε περίπου στο μισό την εκλογική απήχηση του κόμματος μέσα σε μόλις δυόμιση χρόνια!

Έτσι απεικονίζεται το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου στο γράφημα του υπουργείου Εσωτερικών:

mais12

Στην πραγματικότητα ο ελληνικός λαός είχε καταλάβει την πολιτική ανικανότητα του κ. Σαμαρά να διαχειριστεί τις κρίσιμες ώρες του τόπου και τον προετοίμαζε για τα γνωστά του ποσοστά, από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης.

Τότε ο κ. Σαμαράς και το επιτελείο του αποφάσισαν να αρνηθούν τον εαυτό τους! Έπαψαν πια να μιλούν για την ανάγκη υπερψήφισης της Νέας Δημοκρατίας, έπαψαν να προβάλουν το πρόγραμμά τους –που είχε ήδη καταψηφιστεί το Μάιο- και κατέφυγαν σε δυο τακτικές, όχι για να πουν την αλήθεια στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, αλλά μόνο και μόνο για να υφαρπάσουν την ψήφο μας. Από την προβολή του προγράμματός του, πέρασε στην πλατφόρμα της «ευρωπαϊκής συμπαράταξης», κρύβοντας όλα όσα είχαν φέρει τη ΝΔ στο 18%.

Έτσι απεικονίζεται το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου στο γράφημα του υπουργείου Εσωτερικών:

ekloges2012 copy

Από την άλλη μεριά, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν φανερό ότι δεν είχε ολοκληρώσει το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ από ένα μικρό κόμμα, που αγωνιζόταν να μπει στη Βουλή, σε ένα κόμμα εξουσίας. Δεν είχε ενοποιήσει τον κομματικό του μηχανισμό, όπου κυριαρχούσαν οι συνιστώσες, δεν είχε επιβάλει τη δική του ατζέντα στο «Αριστερό Ρεύμα» που ήταν η ισχυρότερη συνιστώσα, με δυο λόγια δεν ήταν έτοιμος να δοκιμαστεί στη διακυβέρνηση της χώρας.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου 2012

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου 2012

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Σχετικές ειδήσεις