ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Ένα ακόμη «καθαρό» προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 5%

Δημοσκόπηση: Ένα ακόμη «καθαρό» προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 5%

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 5,5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, έναντι της ΝΔ, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Action 24».

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32% και η ΝΔ 27%.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται «Το Ποτάμι» με 6%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη με 5%, το ΚΚΕ με 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.

«Άλλο κόμμα» επιλέγει το 4,5% των ερωτηθέντων. Το Λευκό/Άκυρο/Αποχή εμφανίζει ποσοστό 3,5%, την ίδια ώρα που το 6% του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο, λευκό και αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33%, ενώ η ΝΔ 27,5%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%. «Άλλο κόμμα» απάντησε το 4,5%, με την κατηγορία «Αναποφάσιστοι/Δεν απάντησαν» να συγκεντρώνει 6% του δείγματος.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η γεωγραφική κάλυψη της δημοσκόπησης είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 21-22 Ιανουαρίου 2015.

Σχετικές ειδήσεις