ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Στάση αναμονής και υπέρμετρη αισιοδοξία από ΝΔ

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Στάση αναμονής και υπέρμετρη αισιοδοξία από ΝΔ

Προσπάθεια να υποβαθμίσουν τη δυναμική και τη σημασία των exit polls κάνουν στη Νέα Δημοκρατία, τηρώντας παράλληλα ψυχραιμία και στάση αναμονής.

Όπως επισημαίνεται μάλιστα από την ηγεσία του κόμματος, τα exit polls δεν είναι επίσημα εκλογικά αποτελέσματα, ωστόσο «δεν αμφισβητούμε το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επισημαίνουμε ότι σε μία σειρά από προηγούμενες αναμετρήσεις, όπως στις περιφερειακές με την κ. Δούρου, τα exit polls απείχαν από το τελικό αποτέλεσμα. Εφόσον δεν γνωρίζουμε τη διαφορά θα πρέπει να περιμένουμε. Σας επισημαίνουμε ότι υπάρχει και ένα διαφορετικό exit poll από την εταιρία K Research σύμφωνα με την οποία η ΝΔ κινείται από 25-28% και ο ΣΥΡΙΖΑ από 33,5-37,%. Εμείς θα περιμένουμε να δούμε τους απόλυτους αριθμούς για να βάλουμε συμπεράσματα σε σχέση με τις ψήφους που έχασε το κόμμα από τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Πάντως υπήρξε μεγάλη αποχή».

Οι εκτιμήσεις του επιτελείου προβλέπουν ότι η τελική διαφορά θα είναι κοντά στο υψηλό της ΝΔ και το χαμηλό του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται από νωρίς στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού με τους στενούς του συνεργάτες κ.κ. Δημήτρη Σταμάτη και Χρύσανθο Λαζαρίδη. Επίσημη αντίδραση σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει μετά τις 9.30, όταν θα καθαρίσει η εικόνα με βάση τα πραγματικά στοιχεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Σχετικές ειδήσεις