ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Λιγότερη οικονομική ακαμψία στην Ιταλία σηματοδοτεί η νίκη ΣΥΡΙΖΑ»

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Λιγότερη οικονομική ακαμψία στην Ιταλία σηματοδοτεί η νίκη ΣΥΡΙΖΑ»

Ντόμινο εξελίξεων αναμένεται στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που μαστίζονται από τη λιτότητα, μετά το θρίαμβο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της Ελλάδας.

«Το μήνυμα των ελληνικών εκλογών συμβάλλει και στη στήριξη του ιταλικού αιτήματος για λιγότερη οικονομική ακαμψία» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι, μιλώντας στην εκπομπή Agorà του Rai Tre.

O Ιταλός υπουργός, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος του Ρέντσι, πρόσθεσε ότι «προσωπικά, είχε διαφορετική άποψη, αλλά σέβεται το αποτέλεσμα των εκλογών».

Παράλληλα, θεωρεί ότι «εδώ και μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μπρα ντε φερ ανάμεσα σε λιτότητα και ευελιξία και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ελληνικό αποτέλεσμα, αν η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση το διαχειριστούν πολιτικά, με ευέλικτη και ρεαλιστική διαπραγμάτευση, ανταποκρίνεται και στο αίτημα της Ιταλίας για έξοδο από τη λιτότητα».

«Το ελληνικό εκλογικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως σύγκρουση ανάμεσα σε κομμουνιστές και σοσιαλδημοκράτες, αλλά στο παλιό και στο καινούριο, ανάμεσα σε ευρωπαϊκή γραφειοκρατία και επενδύσεις και σε αυτό ακριβώς το μέτωπο ο Ρέντσι και ο Τσίπρας μπορούν να αναπτύξουν διάλογο» ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Σχετικές ειδήσεις