ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Η νίκη Τσίπρα ευκαιρία αλλαγής του τρόπου σκέψης της ΕΕ»

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Η νίκη Τσίπρα ευκαιρία αλλαγής του τρόπου σκέψης της ΕΕ»

Το, ηγούμενο του κυβερνητικού συνασπισμού στην Αυστρία, Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα χαιρέτισε τη χθεσινή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές, χαρακτηρίζοντάς της τη ως «ευκαιρία αλλαγής του τρόπου σκέψης στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, ήδη χθες το βράδυ, ήταν ο πρώτος αρχηγός ευρωπαϊκής κυβέρνησης, ο οποίος συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική νίκη του.

Όπως επισημαίνει σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη, εκ μέρους των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, ο βουλευτής τους και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της αυστριακής Βουλής, Γιόζεφ Τσαπ, η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα στρατηγική, καθώς το παράδειγμα της Ελλάδας δείχνει πως η μέχρι τώρα στρατηγική της απέναντι σε χώρες που έχουν πληγεί οικονομικά δεν μπορεί να έχει επιτυχία- και εδώ θα πρέπει η Αυστρία να συνεχίσει να ζητά μια διαδικασία αλλαγής τρόπου σκέψης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μόνο λιτότητα δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση, απαιτείται μια πολιτική προσανατολισμένη σε ανάπτυξη και απασχόληση», τονίζει στις δηλώσεις του ο Γιόζεφ Τσαπ, επισημαίνοντας πως στην πραγματικότητα, υπό την υπαγόρευση λιτότητας και περιοριστικής πολιτικής, το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε μαζικά.

Εν τω μεταξύ, την εκτίμησή του πως ένα θετικό μέλλον για την Ελλάδα μπορεί να υπάρξει μόνο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε σε σημερινές του δηλώσεις στη Βιέννη, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

Κάθε εκλογικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι σεβαστό, ανέφερε ο κ. Κουρτς, σχολιάζοντας τη χθεσινή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, για να προσθέσει ότι είναι πεπεισμένος πως «ένα θετικό μέλλον της Ελλάδας, ειδικότερα σε σχέση με την πορεία των μεταρρυθμίσεων, μπορεί να υπάρξει όχι ενάντια στην ΕΕ, αλλά μόνο με αυτή».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος ελπίζει- όπως είπε- πως «στην Αθήνα θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες των τελευταίων χρόνων», όπως επίσης «σε έναν γρήγορο σχηματισμό κυβέρνησης και κατόπιν σε μια εποικοδομητική συνεργασία με την ΕΕ, για το συμφέρον μας, αλλά προ πάντων για το συμφέρον της Ελλάδας».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Σχετικές ειδήσεις