ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: «Η συγκυβέρνηση θα συνεχίσει τις δεσμεύσεις στους δανειστές»

ΚΚΕ: «Η συγκυβέρνηση θα συνεχίσει τις δεσμεύσεις στους δανειστές»

Την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος κάνει η ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει ότι οι εξελίξεις δεν συνιστούν «πολιτική αλλαγή υπερ του λαού».

Όπως αναφέρει, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «θα συνεχίσει τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της χώρας στην ΕΕ και τους δανειστές και φυσικά αυτό θα είναι ανάσα στο αστικό πολιτικό σύστημα, που επιδιώκει την πιο βαθιά ενσωμάτωση του λαού μέσα από την ανασύνθεση του αστικού κομματικού συστήματος, σε μια κρίσιμη στιγμή για το λαό και το κίνημά του».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδεχθεί ότι την επόμενη μέρα θα υπάρξει πρόγραμμα σε συμφωνία με τους δανειστές. Αυτό το πρόγραμμα, ακόμη κι αν δεν ονομαστεί μνημόνιο ή δεν έχει την τυπική μορφή του σημερινού μνημονίου, θα περιέχει αντιλαϊκούς όρους».

«Η κυβερνητική εναλλαγή, επίσης, συμβολίζει και υπηρετεί την πίεση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και Ιταλίας προς την γερμανική κυβέρνηση για να αλλάξει ο επιμερισμός βαρών και κερδών, σχετικά με την διαχείριση των υπερχρεωμένων κρατών της ευρωζώνης. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε προεκλογικά και ο ΣΕΒ», προσθέτει το ΚΚΕ.

Σε ό,τι αφορά στο γενικό εκλογικό αποτέλεσμα, η ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει στην απόφασή της, μεταξύ άλλων, ότι εκφράζει την δυσαρέσκεια και οργή του λαού για τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ότι διαμορφώθηκε κάτω από την πίεση ενός ισχυρού ρεύματος άμεσης κυβερνητικής εναλλαγής, ενώ εκφράζει και ως ένα βαθμό την «απατηλή ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακολουθήσει φιλολαϊκή πολιτική».

«Παρά τη θετική τάση συσπείρωσης υπέρ του ΚΚΕ, ο συνολικός συσχετισμός δυνάμεων παραμένει αρνητικός, το εκλογικό αποτέλεσμα δεν εκφράζει τάση χειραφέτησης εργατικών λαϊκών δυνάμεων από την ΕΕ, το δρόμο του κεφαλαίου και τα συμφέροντα των μονοπωλίων», αναφέρει η ΚΕ του ΚΚΕ,

Σχετικές ειδήσεις