ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μόντι με Σαμαρά και Βενιζέλο

Τηλεφωνική επικοινωνία Μόντι με Σαμαρά και Βενιζέλο

«Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, επικοινώνησε τηλεφωνικά, από το Μεξικό, με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο

για να τον ενθαρρύνει να πάρει μέρος σε κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα. «Όπως ήταν αναμενόμενο, η νομισματική Ευρώπη δεν λύνει με τις ελληνικές εκλογές τα χρόνια προβλήματά της» σημειώνει η Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός, από τη σύνοδο του G20 στο Λος Κάμπος του Μεξικού, δήλωσε επίσης ότι «οι αγορές είναι πεπεισμένες ότι δεν αρκεί μόνο η ψήφος στην Ελλάδα, αλλά ότι χρειάζεται μια ουσιαστικότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση»

Σύμφωνα με τον Μ. Μόντι «κανένας δεν πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μόνη αιτία του προβλήματος της κρίσης που δημιουργήθηκε από ανισότητες που υπάρχουν σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και οι Ηνωμένες Πολιτείες».

«Τώρα πρέπει να καθοριστεί ένας σαφής οδικός χάρτης για να μπορέσει το ευρώ να γίνει πιο αξιόπιστο» κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «οι επαφές και η δουλειά ενόψει της Ευρωπαϊκής Συνόδου της 28ης και 29ης Ιουνίου, «θα είναι ιδιαίτερα έντονες».